I krisetider som nu: Bruger du stalden og hesten som et pusterum?

Føler du dig også trist, bekymret og magtesløs i disse dage? Sådan en situation, som verden er i lige nu, kan påvirke mennesker på mange forkskellige måder, og mange bekymringer og tanker kan komme frem. Men flere råder til, at man i krisetider prøver at huske alle de normale ting, som gør os glade. Her kan vi hestemennesker måske drage fordel af vores kærlighed til de store, dejlige dyr.

Læs også: Lige nu: Problemer med at få hestene ud af Ukraine

Annonce

Folk er bekymrede

Den krisesituation verden står i nu kan sætte gang i mange tanker. Flere medier skriver om den bekymring, mange mennesker oplever – børn såvel som voksne. For eksempel fortæller Børnetelefonen, at de lige nu oplever rigtig mange opkald fra børn, der er bekymrede og bange.

Denne bekymring kan også ses i den store opbakning mange danskere giver Ukraine, hvor folk tilbyder al den hjælp, de kan give. Dette kan også ses i hesteverdenen, hvor mange tilbyder at huse heste og hesteejere eller at transportere heste væk fra den ukrainske grænse.

Men lige nu kan man også se en tendens på de sociale medier, hvor folk kan føle sig magtesløse og ikke helt ved, hvordan de skal håndtere situationen og tankerne.

Vi har kigget lidt rundt på nettet og kan se, at flere skriver om, hvor godt det kan være at tage en pause fra alle tankerne engang i mellem. Børnetelefonen understreger vigtigheden i dette og skriver, at det kan være en rigtig god idé at gøre de ting, man plejer og de ting, der gør en glad. En forsker i krisepsykologi fortæller til Videnskab.dk, at det kan være en rigtig god idé lige netop at holde fast i og være til stede i vores dagligdag, og det vi elsker. Lige på det punkt kan vi hestemennesker måske drage fordel af vores interesse og kærlighed til de dejlige dyr.

Brug stalden som frirum i krisetider

Som de fleste hestemennesker nok allerede er klar over, kan hesten være rigtig god til at få os i godt humør. Hesten lever i nuet og kan på en måde også få os mennesker til det. Når man er sammen med sin hest, er man nemlig også nødt til at være i nuet og have fokus på hesten. Derfor bruger mange mennesker også deres tid i stalden som et frirum fra hverdagen, hvor de for en stund kan lægge bekymringer lidt på hylden.

Heste er helt specielle og deres unikke egenskaber er også grunden til, at heste bliver brugt mere og mere i forbindelse med terapi. Udover selve hesten, er frisk luft også godt til at booste humøret – især når solen, ligesom i dag, skinner. Alle hestemennesker har nok nogle ting, der gør dem ekstra glade, som for eksempel at ride en tur i skoven eller kysse hesten på mulen. Disse ting kan måske være ekstra gode at huske i disse tider.

Læs også: Midt i en travl hverdag: Har du husket at hygge om din hest?

Annonce

Små tips til en god tur i stalden

Hvis du netop nu går med bekymringer, kan det være ekstra godt at reflektere over, hvordan du får den bedste tur i stalden, på en måde så du måske kan bruge stalden som et pusterum fra alle dine tanker og bekymringer. Herunder har vi samlet nogle af vores tips til at få en god tur i stalden.

Når du skal i stalden
  • Lav eventuelt aftaler med dine staldkammerater om at være i stalden på samme tid. På den måde kan i hygge jer i hinandens selvskab og måske få en god snak.
  • Prøv at lade være med at tjekke nyheder, når du er i stalden. Nogle mennesker kan reagere ved at tjekke nyheder hele tiden, men det kan også være meget godt at tage en kort pause fra nyhederne. Så du kan prøve at lade være med at tjekke nyhederne i den tid, du er i stalden, og se hvordan det føles.
  • Mærk efter inden du sætter mål for din ridning. Hvis du går og føler dig presset eller ked af det, er det måske ikke den bedste dag at sætte for høje forventninger til ridningen. Måske er det så bedre at tage en rolig ridetur eller fokusere på de ting, du og din hest er rigtig gode til.
  • Nyd det og vær i nuet sammen med din hest.
  • Giv din hest lidt ekstra nus. At mærke hestens dejlige pels eller at se den helt salig, når du klør den på halsen kan være med til at få smilet frem på læberne.

Læs også: 12 tips: Sådan sikrer I god stemning i stalden

Kilder

Videnskab.dk: Frygt, bekymring og apati: Din personlighed påvirker, hvordan du reagerer på krigen i Ukraine

Børnetelefonen: Bekymret for krig i Ukraine?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce