Hvirvler i panden – kan de afgøre din hests personlighed? 

Hvordan ser din hests hvirvler i panden ud? Hvor mange er der, og hvilken retning peger de? Tror du på, at det kan fortælle noget om din hests personlighed? Læs med her for at lære mere om ‘hvirvlogi 101’. 

Hvad er en hvirvel?

En hvirvl er et sted, hvor hårene gror i forskellige retninger. De fleste af os mennesker har også hvirvler i hovedbunden, men de kan være sværere at se, når man har langt hår. De fleste heste har en hvirvl eller flere i panden, og der er nogle som mener, det kan være en indikator på hestens temperament.

Annonce

Teorien bag hvirvler

Hvirvler er formet før hesten er født. Deres udseende og retning ændres aldrig. Hvirvler har derfor ofte været brugt til at identificere heste på. Teorien siger, at håret i panden er det første, som vokser på følfostret, og at udviklingen af hvirvlerne derfor er direkte forbundet med hjernens udvikling. Derfor anses hvirvlerne i panden at kunne være sigende for hestens personlighed og temperament. 
Derudover kommer nervesystemet og huden fra samme cellelag under fosterdannelsen. Dette kan måske understrege muligheden for en forbindelse mellem hvirvler og hjernen. 

Der er nogen som tror på, at den energi der strømmer gennem hestens krop, kan blive omdirigeret eller forstyrret af usædvanlige hvirvler. Derfor skulle forskelligt placerede hvirvler kunne påvirke hestens adfærd eller opførsel. 

Tror du på det? I så fald kan du læse med her. Passer hvirvlerne på din hest på den beskrevne adfærd? 

I midten mellem øjnene

Har din hest en hvirvel lige i midten mellem øjnene? Så betyder det, at du har en rolig, ukompliceret hest. Dette er den mest typiske hvirvel.

Mod venstre

Sidder hvirvlen mod venstre, når du kigger på hesten, kan hesten være mere kompliceret, men stadig troværdig.

Mod højre

Sidder hvirvlen derimod mere mod højre, kan din hest være mindre samarbejdsvillig.

Højere oppe

Har din hest derimod en hvirvel højere oppe på panden? Så kan det være et udtryk for højere intelligens og en mere reaktiv natur. Det betyder at hesten måske reagerer voldsommere på ting end andre heste.

Længere nede

En enkelt hvirvel flere centimeter under øjenhøjde indikerer en intelligent og opfindsom hest, der godt kan finde ud af at underholde sig selv. Den her hest er ofte typen, som finder på at åbne boksdøren, undslipper, når den er bundet op, eller ødelægger både egne og andre hestes dækkener.

Lange hvirvler

Er hvirvlerne lange i stedet for små og runde? Så indikerer det som regel en venlig, godmodig adfærd, som måske minder mere om end en hunds personlighed.

To høje hvirvler tæt på hinanden

Har din hest to hvirvler, der sidder tæt på hinanden OG højt oppe? Den kan betyde, at du har en hest, som er yderst fokuseret og har meget talent. Dog kan den være en svær hest, hvis den er i de forkerte hænder. 
Dobbelthvirvel forbindes ofte med tvetydig adfærd, altså at hesten kan skifte adfærd.

To hvirvler oven på hinanden

Sidder hvirvlerne ovenover hinanden, kan det signalere uforudsigelighed og svingninger i adfærd og personlighed.

Mange hvirvler formet som et Z

Det siges at være udtryk for en farlig og udadreagerende hest. Her på redaktionen tror vi dog på, at sådanne hestes adfærd er et udtryk for deres opvækst, de ting, den har været igennem, eller smerter. Vi mener, at der er andre årsager til sådan opførsel end hvirvlerne.

Retningen kan afgøre hestens stærke side

Ligesom mennesker er det, siger man også, at heste er “venstre- eller højrehåndede”. Hvis hvirvlen peger i urets retning, er hesten “højrehåndet”. Hvis hvirvlen peger imod urets retning, er den “venstrehåndet”. Her menes hvilken side, der er hestens stærke side, når den for eksempel skal lave øvelser på dressurbanen.

Har din hest en hvirvel, som ikke er med her? Så er vi spændte på at høre om din hest. Skriv til os på Facebook eller klik på mail-linket nedenfor. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce