Introduktion til biddet

Spørgsmål: Hvilket bid skal jeg bruge som det første bid?

Før du overvejer at bruge et bid, er det afgørende at få hestens tænder og mund undersøgt af en proffessionel heste-tandlæge eller dyrlæge. Hvis det er nødvendigt, skal ulvetænder fjernes hurtigt for, at undgå at der dannes dybe rødder.

Det er ikke længere almindelig praksis at bruge Breaking Bit (Bit med nøgler). Disse bid blev tidligere lagt på hesten i flere timer ad gangen for at, at de kunne fokusere og lege med nøglerne på bidet. Dette førte ofte til overaktivitet i munden og ville i mange tilfælde opmuntre til undvigelser såsom at trække tungen tilbage og forsøg på, at lægge den over bidet. Bidet bør aldrig være helt fastgjort til hesten. Og hvis det introduceres korrekt, er det et en god måde, at lære hesten at acceptere bidet på, og hestens fokus vil så blive på handlingen/kommunikationen via bidet og ikke tilstedeværelsen af det.

Når du introducerer bidet for første gang, overvej at bruge et gummibid. Grunden til, at det kan være en fordel at bruge et gummibid er, for at undgå at hesten skær tænder på bidet. Så snart hesten har accepteret bidet, kan du med fordel skifte til et NS Starter bid som er et blidt og funktionelt bid fra Neue Schule. Dette bid er med tungefrihed og vejer ikke meget, samt 3 delt. Biddet er især godt til ungheste, som der kræver et fint og følsom accept af biddet, men biddet kan naturligvis bruges på alle heste, hvor man ønsker at god tungefrihed. Neue Schule bid er lavet af “Salox Gold” (messing/aluminium). Salox Gold er smagsneutralt og bliver hurtigere opvarmet end ved rent messing bid. Det gør det mere rart for hesten at have i munden.

Dét vi anbefaler;

Designet på NS Starter biddet opfordrer hesten til at strække sig frem og bruge overlinjen, og derved opfordrer til en god og blød kontakt i hånden. Det er afgørende, at den fremadsøgende bevægelse etableres i en tidlig fase, og hvis bidet ikke er komfortabel, vil hesten ikke søge frem mod bidet. Neue Schule vil til mange ungheste anbefale, det lidt tykkere Starter-bid, da det giver en større belastningsoverflade over hele munden. Unge heste er ofte tilbøjelige til at miste deres balance eller blive skræmt, og det tykkere bid vil ikke føles ligeså hårdt i munden eller kunne forsage skader, ved pludselige hårde træk.

RESOURCES:

The Starter Bit
Mouth Management
Diagnose A Mouth Problem
Managing The Sensitive Mouth
Bitting for Young Horses
Locate A Bit Bank


Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce