Jackpot ved sidste kvalifikation af ECCO Cup

Heslegård Sportsrideklub (HGS) har i weekenden afviklet tredje og sidste runde af ECCO Cup for juniorer, ungryttere og U25-ryttere. I denne sidste kvalifikationsrunde optjener juniorryttere og ungryttere dobbelt antal point, så der var virkelig noget på spil i weekenden. Hos juniorerne var konkurrencen tæt, men den samlede sejr gik til Cecilie Dybro Jensen på Nørgaards Leonora. For ungrytterne blev det en suveræn sejr til Josefine Hoffmann på Hønnerups Driver og også Nanna Skodborg Merrald og Sådan Que sejrede klart i afdelingen for U25-ryttere.

Cecilie og Karoline i tæt kamp
Konkurrencen var hård blandt de 17 juniorekvipager, der var meldt til start i den sidste kvalifikation til ECCO Cup finalen. I den indledende klasse lørdag sejrede Karoline Rohmann (HRS) på Noosa Melody, mens andenpladsen tilfaldt Cecilie Dybro Jensen (FRK) på Nørgaards Leonora. Karoline Rohmann var igen at finde på tredjepladsen denne gang på Jakas Don Louvre. I det samlede resultat lykkedes det for Cecilie Dybro Jensen at avancere til en førsteplads, idet hun vandt søndagens kür. Samlet opnåede ekvipagen 144,106 %. Hun henviste dermed Karoline Rohmann til både anden- og tredjepladsen, som hun besatte med henholdsvis Jakas Don Louvre og Noosa Melody.

Josefine og Driver suveræne
I afdelingen for ungryttere var en ekvipage særdeles suveræn. Josefine Hoffmann (VRK) der rider Anna Kasprzaks tidligere UVM-vinder Hønnerups Driver lagde allerede lørdag afstand til konkurrenterne, og med en kür der blev honoreret med hele 73,417 %, sejrede ekvipagen i den samlede stilling med hele 148,215 % – hele otte procentpoint mere end nummer to. EM-deltager Pernille Pilborg (NÅR) med hesten Hoelgaard’s Armani sluttede på en andenplads i det samlede resultat med 140,179 %. Resultatet kom i hus via en tredjeplads lørdag og en andenplads i kür søndag. Sidste weekend debuterede Emma Skov (DVRK) & Cracker Jack internationalt og sejrede i alle tre klasser. I denne weekend i Nordsjælland blev det til en samlet tredjeplads. Især i kraft af en flot kür lykkedes det Emma at avancere fra lørdagens 8.plads, og ekvipagen endte dermed med et samlet resultat på 137,641%

Nanna bedst i U25
10 deltagere var til start i afdelingen for U25. Lørdag red ekvipagerne Intermediaire II og søndag gjaldt det U25 Grand Prix. Bedst begge dage var Nanna Skodborg Merrald (HVL) på Sådan Que. Begge dage scorede ekvipagen over 70% og især hoppens arbejde i trav og piaffe/passage imponerede dommerne. Samlet endte ekvipagen med 142,907 %. Nummer to i den samlede stilling blev EM-deltager Michala Mejlgaard Jensen (ESRK) & Trebiz, der opnåede en samlet score på 138,786 %. Pernille Koch Rasmussen (SKÅR), der stadig er ungrytter, havde valgt at debutere på U25 niveau ved stævnet på Heslegård. Med hesten Heslegård’s Robert, der netop er avlet på stutteri Heslegård, opnåede hun en flot tredjeplads med et samlet resultat på 136,030 %.

Finalisterne klar til ECCO Cup finalerne
Efter weekendens stævne står det nu klart hvilke ekvipager, der er klar til finalestævnet der afvikles den 1.- 3. december 2017 på Uggerhalne Sportsrideklub. Kvalificeret til finalerunden er de 15 Kat. I og 10 Kat. II ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Kvalificeret til finalerunderne for juniorer og ungryttere er de 15 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. For både ponyer, juniorer og ungryttere gælder det, at man skal have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne. Kvalificeret til U25 finalerunden er de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder.

ECCO Cup – for talentudviklingens skyld 
Formålet med ECCO Cup er at fremme den danske elite inden for dressursporten, så ekvipagerne kan dygtiggøre sig mod internationalt niveau. ECCO Cuppen strækker sig fra kat. II-ponyer til U25 Grand Prix, hvilket skal sikre en rød tråd i de unge talenters udvikling og karriere. ECCO Cup rides årligt over tre kvalifikationsrunder og en finale.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce