Jagtrytter og folketingsmedlem med rødder på Orø

Hun er barn i Herlev med en mor og far, der ikke interesserer sig for heste, men til gengæld vil gå hele vejen for at give børnene den opvækst, som de mener, at børn har godt af. Derfor flytter den 8 år gamle May-Britt Kattrup til Orø sammen med sin familie. Livet på Orø lærer den unge May-Britt, at man skal arbejde hårdt for at opnå det, man gerne vil.

 En hest på en veksel
May-Britts første hest Trolle bliver købt på en såkaldt veksel. 2500 kroner, som på den tid er en mindre formue for den lille familie, betyder forskellen mellem at være indianer eller ikke. På ryggen af knabstrupper og fjordhesteblandingen, Trolle lærer May-Britt at ride. Uden sadel og med en trense, som kun består af en nakkerem og et bid, balancerer den unge pige rundt i øens landskab og bliver gradvist en bedre og bedre rytter – selvom der ikke er nogen til at fortælle hende, hvordan hun skal gøre. I bedste indianerstil rider May-Britt Trolle igennem alle de episoder, en rytter skal igennem; styrt, galoppens berusende glæde, skridttur på den varme hesteryg og til sidst er hun også klar til det første spring. I 1983 er Trolle og May-Britt tunet ind – målet er sat – de skal ride med på deres første Hubertusjagt.

Til jagt i Dyrehaven
Solen står op sammen med May-Britt på den store dag, hvor hun skal ride sin første Hubertusjagt. Først krydser May-Britt hestenes eng, hvor hun henter Trolle. Så rider hun syv kilometer til færgen, der forbinder Orø med Sjælland. Klipklap, ombord på færgen, hvor hun holder Trolle på en løs tøjle, mens de krydser vandet. På den anden side venter hestehandler Jens Frederiksen fra Skibby med en hestetransport, som kører Trolle og May-Britt til Dyrehaven. Efter jagten venter samme tur – bare den anden vej. De lange jagtdage bliver opskriften på May-Britts søndage i resten af sæsonen. En sæson bliver til flere, og da kalenderen skriver 1987, er det tid til, at den unge May-Britt flytter fra Orø til Hørsholm. Med sig har hun hoppen Amanda, som hun har kendt og redet fra den var føl. May-Britt flytter til Hørsholm, og Amanda bliver opstaldet i en stald tæt på. Det er på en af de daglige rideture, at May-Britt støder ind i Niels, som ejer Donse Hovedgård. ”Han ser da meget godt ud, ham der,” tænker den unge rytterinde. Og heldigvis er følelsen gengældt, så et par år efter ringer klokkerne ind for Niels og May-Britt, som lader sig smede sammen i ægteskab. Der kommer børn til og på samme tid, begynder May-Britt at ride mere og mere seriøst. Hun vinder Hubertusjagten på ryggen af Niels´ fuldblodshest, som har navnet Holger, og senere begynder hun at ride med på eliteplan i military.

Læs resten af portrættet her. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce