Jo, du kan godt nå rideturen, inden det bliver mørkt

Dagene er korte, og du når knapt nok ud til hesten, før det er blevet mørkt. Har man ikke et ridehus eller en ridebane med lys, kan det være en stor begrænsning for ridningen i vinterhalvåret. Derfor får du her fem gode råd til, hvad man kan gøre for at nå rideturen, inden mørket lægger sig.

Planlæg – og tal med din arbejdsplads

For at gøre det så let som muligt at planlægge din tid, kan du begynde med at udvælge, hvilke dage på ugen, du vil nå ud at ride, inden det bliver mørkt. Måske er der dage, hvor du får før fri fra arbejde? Har du en forstående eller fleksibel arbejdsgiver – eller er du selvstændig – kan du måske få lov til at gå en time før nogle af ugens dage for så til gengæld at arbejde længere på andre. Det er en rigtig god ide at bruge en kalender til at skabe overblik over din uge og tilrettelægge din ridning i forhold til dine arbejdstider. De dage, hvor du har mulighed for at gå tidligere, giver dig mulighed for at ride lidt længere ture, give den mere gas i ridehuset med dressuren eller bare nusse og hygge lidt ekstra om din hest.

Tag direkte fra arbejde til hest

Er din arbejdsplads ikke helt så fleksibel, kan du pakke en taske med dit ridetøj og tage den med på arbejde. Så kan du skifte tøj, når du har fri – enten på arbejdet eller når du kommer ud i stalden – og du slipper for at bruge tid på at køre hjem for at skifte. Måske er du så heldig at spare den halve time, som gør, at du kan nå ud at ride.

Ændr dine rutiner

Vi hestefolk er vanedyr. Det betyder, at mange af os har en helt fast rækkefølge for vores opgaver, når vi er i stalden, men måske skal du kigge lidt på din rutine, hvis du skal nå rideturen inden mørkets frembrud? Tænker du lidt forud, kan du faktisk nå rigtig meget. Du kan eksempelvis vente med at give din hest den helt store strigletur til du har redet, og kun tage det allermest nødvendige, inden du sadler op. Vænner du dig til at sætte hesten ren ind i boksen efter rideturen, vil den – i hvert fald under dækkenet – også være renere, næste gang du kommer for at ride.

Tag det praktiske til sidst

Hvis du har en række praktiske gøremål i stalden, som du også skal nå, er det ingen skam at lade dem vente til dage, hvor du har mere tid. Selvom du måske føler, at du bedst kan nyde en ridetur, når alt andet i stalden er ordnet, så må det nogle gange nedprioriteres, hvis rideturen overhovedet skal nås. Skulle det betyde, at du ikke orker at muge boksen helt så grundigt som du plejer, er der heller intet forkert i det. Når du kommer tilbage fra rideturen kan du nemlig trøste dig med, at du til gengæld har brugt din energi på at være sammen med din hest. Skruer man med andre ord ned på forventningerne til de praktiske gøremål, kan man også spare tid dér.

En kort tur er bedre end ingenting

Kniber tiden stadigvæk? Så husk på, at selv en kort tur på et kvarter er bedre end ingenting – både for dig og hesten. Skulle det endelig være sådan, at du i en periode slet ikke kan nå ud at ride, inden det bliver mørkt, så acceptér, at det er sådan for en periode og få det bedste ud af situationen. Der er meget du og din hest kan lære af at ride i mørket. Du lærer for eksempel din hest at lytte til dine signaler og stole på dig i mørket. Og så trøst dig med, at dagene snart bliver lysere igen.

Læs også: Er du refleksrytter? Så bør du læse dette

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce