Kan du styre din vrede eller styrer den dig

Uanset om vi vil det eller ej, så er vi alle blot mennesker, og vi vil indimellem bukke under for følelsen af vrede. Det kan ske, at vi bliver vrede på vor hest, staldpersonalet eller en anden rytter, men hvordan håndterer vi egentlig situationen, når det sker? Ofte får vi meget dårlig samvittighed, eller vi føler os både flove og dumme. Sammen med coach Pia Bjerre ser vi på, hvad vi kan gøre, når vreden rammer.

Vrede er en helt normal menneskelig følelse. Vrede skal føles og udtrykkes. Den skal ikke fornægtes eller holdes nede – også selvom den skræmmer os. Man lærer typisk, at man skal styre sin vrede, ikke vise den til omverdenen, og man skal slet ikke rette et vredesudbrud mod andre. Følelsen af vrede kan være meget kraftfuld, og det er en stærk følelse, der kan være svær at kontrollere.

Når man får et vredesudbrud, får man ofte sagt og gjort ting, man efterfølgende fortryder. Det ville være ganske rart, hvis man kunne styre følelserne, så man aldrig bliver vred, og at vreden bare forsvandt af sig selv. På en dårlig dag kan det være svært at styre temperamentet, og vreden ligger lige under overfladen, og er klar til at eksplodere hvornår det end måtte være. Det går desværre ofte ud over dem, vi elsker, og som vi holder allermest af.

Er man for eksempel sammen med hesten, resulterer et vredesudbrud ofte i en irriteret vrissen eller råb, et utålmodigt skub, ryk eller et lidt for hårdt spark med schenklen. Bagefter vil man typisk få dårlig samvittighed, skyldfølelse og have masser af selvkritik. Man bliver ramt af flovhed og skam over udbruddet, da hesten ikke fortjente det. De fleste har prøvet det – enten fordi en øvelse ikke vil lykkes, en mislykket læsning af hesten, eller hvis ponyen ikke vil ind fra fold.

Tag vreden i egen hånd
De fleste gange vil det for det første være en god idé, at prøve at finde en anden løsning end at handle med fysisk afstraffelse. For det andet kan det være sundt at stoppe op, og mærke om det er hestens manglende energi, der er den virkelige årsag til ens frustrationer. Måske er der sket noget irriterende på ens arbejde, og den vrede tager man med sig hjem til familien, eller med ud i stalden til de stakkels følsomme heste. Det er helt naturligt, men lad os se på, hvad vi kan gøre for at få styr på vreden – inden vi taber hovedet.

Læs resten af artiklen og få de gode råd >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce