Kender du myten om Pegasus?

Pegasus er en bevinget hest, som har sin oprindelse i den græske mytologi. Den flyvende hest er søn af Poseidon og Medusa og opstod, da Perseus huggede hovedet af Medusa. I nogle versioner blev Pegasus dannet af hendes blod, mens den vingede hest sprang frem fra den halshuggede, gravide kvindes krop i andre. Pegasus er udødelig, og blev tæmmet af Bellerophon, der red ham i kamp mod den ildsprudlende Khimaira.

Zeus’ ridehest når han har travlt


Pegasus kom i første omgang til Zeus’ stald, da helten Bellerophon forsøgte at flyve op til himlen. Zeus sendte en hestebremse, som stak Pegasus og dermed kastede Bellerophon til jorden. Pegasus fik lov til at flyve til Mount Olympus, hvor Zeus tog den bevingede hest ind i sin stald. Pegasus bliver brugt som ridehest af Zeus, når han har travlt.

Inspiration til digte


Med sit hovslag har Pegasus åbnet Hippokrene, som er musernes kilde på Helikon. Den, der drikker vand fra kilden, bliver inspireret til at synge og digte. Pegasus er den dag i dag stadig et symbol på digterevne. Udover at være et symbol på digternes inspiration, har Pegasus også fået et stjernebillede opkaldt efter sig. I myter om stjernebilledet repræsenterer Pegasus forårets komme.

Fra pony til pegasus


Legenden om pegasus blev for nyligt genoplivet, om end ikke i en mere børnevenlig form. Den amerikanske legetøjsgigant Hasbro, der både laver Transformers legetøj, Magic-spillekort og Monopoly-brætspillet, udgav i 1983 My Little Pony. Legetøjsfigurerne var målrettet til piger og blev udgivet sideløbende med tegnefilm af samme navn. Det var en øjeblikkelig succes. Det skulle dog vare næsten 30 år og en håndfuld af genudgivelser, før et par af de små, farverige ponyer fik vinger, og fans af serien lod sig inspirere til at kalde sig for pegasøstre.

Kilde: https://www.britannica.com/topic/Pegasus-Greek-mythology,
Kilde: https://www.farmersalmanac.com/pegasus-the-legendary-winged-horse-12485,
Kilde: https://www.preceden.com/timelines/70760-from-ponyland-to-equestria–a-history-of-my-little-pony

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce