Klar til World Cup

Det er blevet tid til at World Cup Spring løber af stablen, og i år tyder alt på, at det bliver en virkelig spændende omgang. Top tre fra sidste års finaler melder alle klar til start til åbningsarrangementet i Oslo i næste uge.

Stærke vindervibes fra Sweitz
Steve Guerdat fra Sweitz kommer til at jagte vindertitler for tredje gang i træk, når World Cup løber af stablen. Harrie Smolders fra Holland vil ride alt, hvad tømmer og tøj kan holde til, i håbet om at rykke et skridt op på vinderskamlen. Tyske Daniel Deusser, som red sig ind på en tredjeplads i de spændende finaler 2015/2016, bliver af mange betragtet som den største trussel og den, som kan løbe med vindertitlen.

13 europæiske kvalifikationsrunder med fart og spænding
Der er 13 kvalifikationsrunder under World Cupén, og man kan forvente masser af fart og spænding undervejs. World Cupén kommer undervejs forbi Helsinki i Finland, Lyon i Frankrig, Oslo i Norge, Verona i Italien, Stuttgart i Tyskland, Madrid i Spanien samt La Coruna, som også er i Spanien. Det populære Chrismas-show afholdes i London, England, og senere på året rykker World Cup til Mechelen i Belgien, Leipzig i Tyskland, Zurich, Bordeaux i Frankrig og sidst, men ikke mindst afholdes den sidste del af Worls Cupén i Gøteborg i Sverige.

Europa vs. USA
I World Cupéns tidlige år var amerikanerne fuldstændigt forrygende gode – og det var umuligt at stoppe dem – mens de indtog syv af de ni- første vinder-titler. Imidlertid viste europæerne sig gradvist stærkere og stærkere – og de stærke ryttere fra Tyskland blev dem, man skulle slå for at vinde. Sådan lå landet, indtil Rich Fellers på ryggen af sin fantastiske hingst Flexible igen sørgede for, at det amerikanske flag igen strøg til tops i 2012. Beezie Madden, som også er amerikaner, indtog umiddelbart efter vinderskamlen sammen med Rich. Med tyske Deusser på toppen af vinderskamlen under sidste sæson, bliver det spændende at se, hvad der sker, når finalerne returnerer til Omaha, USA, i marts.

15 runder rundt omkring på hele kloden
Der er samlet set 15 runder af Worls Cup fordelt på lande over hele verden. Landene strækker sig over Australien, New Zealand, Japan, Sydøstlige og og centrale Asien og Kina, Nord – og Sydamarika, mellemøsten samt det centrale og vestlige Europa. I alt er det 109 kvalifikationsrunder, der skal løbe af stablen, før finaler i 2017 begynder.

En fantastisk startliste
Når World Cup sætter sejl i Oslo er det med en fantastisk spændende startliste. Nummer to på verdensranglisten, Simon Delestre, og Penelope Leprevost kommer begge – og det samme gør Kevin Staut fra det guldvindende Rio-team. Harrie Smolders kommer med sin skønne hingst Emerald og bronze-medaljevinderne Daniel Deusser og Meredith Michaels-Beerbaum melder også til start. Af andre stjernenavne, der kommer til Oslo, skal Marcus Ehning bestemt også nævnes, da han er manden, der har taget tre FEI World Cup titler.

Super heste på World Cup
Svenske Peder Fredrichson rider sin super spændende hest, H&M All In; en hest, som blev betragtet som en af de mest lovende under OL i Rio. Steve Guerdat skal endnu engang ride sin hest, Corbinian, under World Cup. Det var også på ryggen af Corbinian, at Steve vandt sin sidste vinder-titel. Det skal derfor blive spændende at se, om Corbinian endnu engang har vinger på hovene, så den super dygtige hest kan bære sin rytter til endnu en sejr.

Du kan streame TV direkte fra konkurrencebanerne på: www.feitv.org

Kilde: FEI

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce