Det her kender du, hvis du er en lav rytter!

Når man har med heste at gøre, hjælper det nogle gange at være høj. For dem af os, der fra naturens side er udstyret med en højde på under 170 cm, kan det være udfordrende at udføre de daglige opgaver omkring hesten og i stalden. Hvis du ikke kender til denne kamp, er du en af de heldige. Hvis du derimod er en lav rytter og derfor slås med at få bakset sadlen på plads, strigle hestens øre eller nå op på øverste hylde i skabet, så læs med her. Denne artikel er nemlig dedikeret til dig.

LÆS OGSÅ: Brug en skammel rigtigt – fire steps der skåner din hest

1. At strigle, vaske, flette eller klippe er lidt af en kamp

Du tager hesten ind fra fold og ser til din store skræk, at den har rullet sig i den største mudderpøl. Allerede nu ved du, at du skal have fat i skamlen for at kunne nå op. Og selvom du strigler alt hvad du har lært, får du alligevel ikke det hele med. Det er simpelthen umuligt at nå uden skammel, kran, stylter eller lift! Og det er simpelthen for pinligt at spørge om hjælp. Så din hest er måske ikke altid den reneste. Som en lav rytter er dette et udbredt problem for dig. Og så har vi ikke engang nævnt den pinefulde kamp, det er at flette rosenknopper. Tale om krampe i armene! Hvis det stod til dig, burde rosenknopper afskaffes.

Annonce

2. At sadle op er… spændende.. (not!)

“For pokker hest, så stå dog stille! Jeg kan jo ikke nå!” Når stort set alle heste er højere end dig i stangmål, så er opsadlingen lidt af et projekt. Til gengæld har du nogle gode muskler i armene, for du er jo tvunget til at holde ca. 10 kg sadel op i strakt arm mange gange i løbet af dagen. Og så er der jo også lige det der med trensen. Din hest har luret dig og stikker som regel hovedet i sky, når du nærmer dig. Og så står du dér med alle dine talenter og hopper op og ned foran hovedet på den.

3. At gå bane føles som et maraton

– Hvilket det sikkert også er, hvis dine ben er korte. At følge med din langbenede træner på banen er udmattende, når dine skridt er halvt så lange som hans/hendes. Flere gange har du taget dig selv i at udbryde; “vent på mig!”

LÆS OGSÅ: 4 tips til at gå bane, når du vil forbedre dig som springrytter

4. Du er alles go-to-person nr. 1, hvis der er en fræk pony i stalden

Why me? Du er efterhånden blevet ret træt af at være den, folk ALTID går til, hvis de små, tykke og frække ponyer har brug for at blive skolet. Måske du næsten føler dig en smule diskrimineret på grund af din højde?

Annonce

5. Du frygter med garanti, at du får sadelplads på øverste hylde

The struggle is real! Dine øre bliver helt røde bare ved tanken om det. Alle de nederste sadelknægte er taget af børnene, så du er forvist til de øverste hylder ligesom alle de andre voksne. Selvom det er svært at få sadlen på plads, vil du alligevel ikke bytte, for det svarer jo lidt til at blive placeret ved børnebordet til en fødselsdag. Nej tak, så hellere lide i stilhed!

6. Du er ikke alene!

Du kan trøste dig med, at du ikke er alene. Der findes mange i samme båd derude. En god og solid skammel er guld værd, når man er en lav rytter – samt masser af tålmodighed!

Rigtig god ridetur!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce