Kunne du tænke dig en uddannelse indenfor hestetræning? 

Artikel af: CENTER FOR DYRETERAPI

Junglen af forskellige uddannelsestilbud indenfor hesteverdenen vokser og det er ikke altid lige let at gennemskue, hvordan man sikrer sig, at fagligheden er i top hos uddannelsesudbyderen. Er der et solidt fagligt og videnskabeligt fundament hos skolen og hos undervisere og har de fingeren på pulsen? Hvordan ser fremtiden ud efter endt uddannelse? 

Et af de mange uddannelsestilbud er hestetræningskonsulentuddannelsen, som udbydes af Center for Dyreterapi i Hirtshals. Et forløb, som har internationale faglige godkendelser, og som møder voksende interesse.
Hestetræningskonsulentforløbet omfatter læren om hesteadfærd, indlæringspsykologi, træning fra jorden, ridning og en masse relevant baggrundsviden som ernæring, hove, sadler, førstehjælp til hest, anatomi, biomekanik, pædagogik/undervisningsteknik, problemløsning og meget mere.   

”Uddannelsen er én af de grundigste og med den mest videnskabelige fagsammensætning indenfor området i Skandinavien, og vi er stolte af at kunne uddanne hestetræningskonsulenter til hele Norden”, siger Bettina Hvidemose Riisberg indehaver af Center for Dyreterapi. 

”Undervisningen på uddannelsen foregår, som en blanding af både teori og praksis, og vores deltagere er normalt alt fra professionelle hestefolk i forskellige afskygninger til den almene heste ejer, som gerne vil blive klogere og være i stand til at løse problemer med egen hest eller starte en karriere indenfor faget. Uddannelsen er opbygget således, at man deltager på undervisningsmoduler hos os cirka en weekend om måneden, og arbejder med både teoretiske og praktiske lektier derhjemme. Der er således plads til at have anden beskæftigelse ved siden af dette uddannelsesforløb”.

Én af de tidligere elever på uddannelsen, Tinne Kamm gør brug af uddannelsen i sit daglige arbejde med heste.  

”Gennem længere tid havde jeg gået og kigget efter et sted, hvor man kunne få en dybere og mere videnskabelig baggrundsviden bag sin undervisning. Jeg har undervist privat ryttere i grundridning og forskellige former for jordarbejde de sidste 20 år, og har altid løbende opsøgt ny inspiration og nye træningsmetoder. Det der tiltalte mig, da jeg i sin tid googlede mig frem til Center for Dyreterapi, var den videnskabelige baggrund for træning af heste, det her med at basere sin træning på videnskabeligt bevist og dokumenterede, adfærdsbiologiske og indlæringspsykologiske metoder og teknikker. Derudover synes jeg det vidnede om en vis seriøsitet, at uddannelsen strakte sig over 17 måneder, og var kombineret af både teori og praksis. 

Det var til at starte med lidt en showstopper at skulle køre hele vejen fra København til Hirtshals – 5 lange timer i bil! Heldigvis var der andre fra holdet, som også kom fra Sjælland og vi fik hurtigt lavet nogle aftaler om samkørsel når det lige passede med holdkammeraterne, på den måde blev de mange timer i bilen til mulighed for fantastisk faglig sparring, og starten på rigtig gode venskaber. 

Selve undervisningen er på et overraskende højt niveau! Jeg havde regnet med, at den var bygget op over letlæselig, måske lidt populær litteratur, men det er bestemt ikke tilfældet. Pensum er omfattende og på et højt niveau, med en blanding af danske og engelske bøger og artikler. Underviserne formår at gøre teorien levende og omsættelig til praksis. Selve undervisningsmiljøet er positivt, og der er altid plads til et uddybende spørgsmål mere. Al teorien omsættes til praksis på de praktiske moduler. Det er virkelig fedt, at man kan låne heste på stedet, når man kommer så langt fra, selvom det helt klart er en fordel at have sin egen hest med op på skolen. De heste skolen stiller til rådighed er på meget forskellige uddannelsesniveauer, hvilket giver rig mulighed for at træne de grundlæggende teknikker på forskellige heste. 

Uddannelsen har givet mig et betydelig bedre teoretisk fundament under min undervisning, både når det kommer til undervisning i grundridning og jordarbejde. Samtidig har jeg fået en større værktøjskasse når det kommer til opbygning af signaler, øvelser og læringsstrategier. Jeg har i løbet af uddannelsen fået en masse nye perspektiver, teknikker og øvelser med som er lige til at implementere i min undervisning”. 

Fakta – Uddannelsen hestetræningskonsulent
Varighed: 17 måneder
Næste hold starter d. 7.-8. september
Uddannelsen er modulopbygget med følgende moduler: 

  • Hesteadfærd: 7. – 8. september 2019  
  • Indlæringspsykologi 1: 19. – 20. oktober 2019  
  • Indlæringspsykologi 2: 23. – 24. november 2019  
  • Indlæringspsykologi i praksis 1: 11. – 12. januar 2020  
  • Fysiologi og sygdomslære: 15. – 16. februar 2020  
  • Indlæringspsykologi 3: 29. februar – 1. marts 2020  
  • Indlæringspsykologi, praksis 2: 28. – 29. marts 2020 
  • Anatomi og biomekanik: 2. – 23. maj 2020  
  • Gymnastisering fra jorden – teori 1: 30. – 31. Maj  
  • Gymnastisering fra jorden 2: 27. – 28. juni  
  • Sadler: 22. – 23. august  
  • Ridning 1: 26. – 27. september  
  • Ernæring: 7. – 8. november  
  • Ridning: 5. – 6. december  
  • Pædagogik: 16. – 17. januar 2021  
  • Ridning 3: 13. – 14. februar 2021  
  • Praktisk og teoretisk eksamen: 13. marts 2021  

 

Flere detaljer om selve uddannelsen finder du her: 

https://dyreuddannelser.dk/hestetrningskonsulent.html
 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce