Landsmót samler de bedste på Island

Islandske Landsmót løber i disse dage af stablen på Holár i Island. Landsmót er det største udendørs sportsevent i Island – og på den 66. breddegrad er der mulighed for at se de bedste Islandske heste redet af de dygtigste ryttere i autentiske omgivelser i Island.

Historien om Landsmót
Det første Landsmót blev holdt i Thingvellir National Park tilbage i 1950. Siden der har Landsmót udviklet sig til at blive en årlig tilbagevendende begivenhed, som samler op til 14.000 publikummer fra hele verden. Landsmót er blevet holdt på forskellige locations rundt omkring i Island siden det startede i 1950.

Gædingakeppni, tøltchampionat og avlsheste på samme stævne
Et super populært indslag til Landsmót er konkurrencen for rideheste, der samler ryttere i alle aldre i konkurrenceformen, gædingakeppni. I konkurrencen viser rytteren hestens fem gangarter: tølt, trav, skridt, galop og pas. Avlshestene vises i show og konkurrence – og både hingste og hopper stilles frem til bedømmelse. Tølt er jo, som mange nok ved, den gangart der værdsættes højest blandt Islandske heste. Derfor er et klart highlight på Landsmót altid tøltkonkurrencerne, hvor den bedste tølthest – og rytter premieres med titlen Landsmót Tölt Champion.

Landsmót samler hele familien
Landsmødet strækker sig over en uge, samler 100 frivillige og yderligere 100 ansatte og byder på campingplads, markedsplads og legeplads til børnene. Der vil være forskellige Islandsk underholdning ligesom, der er et bredt udbud af kulinariske madoplevelser, som venter på dig, hvis du vælger at tage mod nord.

Billetter kan købes her.

Se mere om Landsmót i videoen:

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce