Legebarnet med Stinna Tange Kastrup og Horsebo Smarties

Uddrag fra bogen Forstå din hest

I marts 2017 blev jeg atter engang inviteret til at holde foredrag i Herning under hingstekåringen og dette år, valgte jeg at holde et foredraget ”Rid med hjertet” sammen med pararytter Stinna Tange Kaastrup. Hun var næsten lige hjemvendt fra Rio, hvor hun havde vundet bronzemedalje sammen med sin pony, Horsebo Smarties, også kaldet for Smarties. Jeg havde aldrig hjulpet dem før og foredraget var bygget sådan sammen, at jeg skulle give publikum en masse af min viden og teori først, for til sidst så at hjælpe Stinna med at forstå sin hest endnu bedre. Det, som jeg kunne se på Smarties var, at han var et udpræget Legebarn.

Han havde også en snert af Prins i sig, men han virkede fjollet og legende og også i træningen mærkede og mærker Stinna en hest, som har masser af krudt i røven og som gerne vil arbejde. Han elsker alsidighed i træningen og han er glad for, at han får lov til at være hest i dag hos Stinna. Det betyder, at han får masser af frihed og tid til bare at lege og være ude på folden. Han havde tillært sig en masse fine øvelser såsom passage og han ville meget gerne vise Stinna disse øvelser, selvom hun ikke havde bedt ham om det. Eftersom Stinna er født uden ben, var det meget interessant for mig at forstå, hvordan hun gav signaler til Smarties og også at mærke ind i, om han forstod dem. Det gjorde han. Han forstod hendes sæde og hendes brug af tøjlerne.

Jeg kunne se, hvilke sider han var udfordret på og hvorfor og gav mine observationer videre til Stinna, som gav mening for hende og hvis jeg kender hende ret, så er det også noget, som hun har taget til sig. Hun er en rytter, som vil gøre hvad som helst for sine heste og for det har hun min dybeste respekt. Han syntes, at det var mega sjovt at gå på arbejde sammen med hende, fordi hun netop havde forstået, at han var et Legebarn og lod ham lege. Når han havde lyst til at ”brænde krudt af” betragtede hun ham fra jorden, mens han kunne galopere henover folden og tilbage igen.

Han havde svært ved at holde koncentrationen i en længere periode af gangen, men fordi han forstod, at han skulle passe på Stinna pga. hendes balance og samtidig også fordi at han fik så meget foldtid, var han villig til at arbejde koncentreret med hende. Han virkede til at sætte en ære i at vise sig frem og han følte, at dét at gå på arbejde var som en leg for dem begge to. Han udstrålede, at han var stolt af at have fået en bronzemedalje til OL i Rio 2016 og jeg mærkede på ham, at han ville gøre det igen, hvis han får mulighed for det. Altså har Stinna en ven for livet i Smarties, som passer på hende, får hende til at grine hver evig eneste dag og som ikke har andet end kærlighed i sig.

Læs hele historien om hvordan dyretelepatør Ditte Young hjælper familien König i hendes nye bog Forstå din hest

Køb den her via Muusmann Forlag >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce