Legenden Mark Todd om træning i vintersæsonen

Af Stine Maria Jørgensen

Man har talt meget om, hvorvidt det er en god idé med terræntræning uden at ride rigtigt i terrænet. Eventing Danmark spurgte derfor Mark Todd ind til træning af militaryheste, og hvad man bruge vintersæsonen til.

”Vintersæsonen kan bruges til at få en idé om, hvor hestene er i deres uddannelse og niveau, hvad skal der arbejdes videre med, og hvor skal der fintunes,” siger Mark Todd.

Mark Todd bruger selv vinterpausen på at fintune de heste, der er på et højere niveau, mens han bruger tid på grundarbejdet med de unge heste og arbejder med at få dem til næste niveau.

”Det tager lang tid at uddanne en hest, og man bør ikke haste op i klasserne. Det er vigtigt, at både hest og rytter er klar på næste udfordring. Har man problemer, skal man nogle gange gå et eller to skidt tilbage. Her i vinterpausen har man ikke stævner, så det er her, man skal uddanne og reflektere over den træning, man har lagt i hestene,” siger han.

Team CEP har længe haft terræntræning i vintersæsonen. Men virker det? Og er det en god måde at uddanne og træne heste på?

”Ja, absolut!” siger Mark Todd og fortsætter:

”Det er en genial måde at introducere heste til nogle af de spørgsmål, man møder i terrænet, selv om det ikke er helt det samme som at ride terrændelen. Det giver de unge heste mulighed for at se forskellige forhindringer, mens rytterne får mulighed for at træne forskellige linjer og øve spring på smalle forhindringer. Hos Stald Jørgensen er faciliteterne fantastiske. Der er god bund og mange forskellige terrænforhindringer, forhindringer både til de unge heste og til de rutinerede, så man kan lære dem nogle nye ting, og jeg kan se hvor alle er. Det er god træning, very good!”

Team CEP

Mark Todds unge heste træner også på denne måde, mens andre går små springstævner og jagter i England. Hen over vinteren er der tid til lidt mere uddannelse. De heste, der går højt niveau, holder stadig pause, men skal i gang igen om et par uger.

Hvordan military-legenden bygger sin træning op får vi af vide, når han igen holder clinic hos Team CEP ved Stald Jørgensen.

Mark Todd er tilbage i januar

Team CEP ved Stald Jørgensen i Kalundborg har booket manden, der har vundet alt, Mark Todd, til at undervise nogle af Danmarks eliteryttere. Clinic‘en er fordelt over tre weekender. Den første fandt sted 1.-3. december, den anden løber af stablen den 5.-7. januar, og tredje og sidste clinic-weekend bliver 26.-28. januar.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce