Licenskroner brugt på at fragte hest til USA

Nyheden om at DR har brugt 70.000 licenskroner på at fragte journalist og TV-vært Johannes Langkildes kones hest til USA har fyldt godt i pressen samt på de sociale medier. Radio24syv har af DR’s indholdschef Sandy French fået bekræftet, at DR har betalt for transporten tilbage i 2013, men hun er uforstående over for pressens interesse i flytningen, og hun vil af gode grunde ikke uddybe de kontraktlige forhold mellem Danmarks Radio og deres korrespondenter.

Sagen stopper dog ikke der. Nu har den store omtale af den licensbetalte flytning af hesten ramt Christiansborg, hvor folketingsmedlem og medieordfører for Dansk Folkeparti, Morten Marinus, nu kræver svar fra kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance i sagen.

Jeg har ikke hørt om noget lignende før, men jeg har heller ikke nok forstand på den slags til at vide, hvad man betaler for, når medarbejdere flytter. Men det virker skørt,” siger han til Radio24syv.

Det lykkedes tirsdag ikke Berlingske Business at få en kommentar fra minister Mette Bock. Til gengæld har de fundet et blogindlæg på Altinget.dk fra hendes tid som medieordfører i august 2016 under rubrikken Lad os få adgang til DR’s budgetter, hvor hun advokerer for et mere transparent DR.

Det er lykkedes Ekstra Bladet at få Johannes Langkilde i tale. Han bekræftede, at familiens hest var blevet transporteret til USA og snart skulle med hjem igen. Han ønskede dog ikke at svare Ekstra Bladet på, om han selv eller DR havde betalt udgifterne.

snip20170111_2

Kilde: BT, Radio24syv, Ugebladet TÆT PÅ, Berlingske, Ekstra Bladet

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce