Malgré Tout´s - Særligt udvalgte Bronze Kunster

Jeg er min kunst, nu i over 30 år…

“Jeg skaber værker, så jeg er sikker på beskueren får en stor oplevelse – Jeg kontakter mit inderste, når jeg arbejder med min kunst. Det er sandt det jeg laver, for jeg er min kunst.” fortæller Lina, der fik en opgave af Sjælsø Gruppen, til hvem hun skulle lave 7 skulpturer, der hver især skulle repræsentere en følelse.
 
”Da jeg skabte “Kærlighed”, gik jeg rundt og boblede af kærlighed og med sommerfugle i maven, som når man er forelsket. Men da jeg kom til “Sorg” så blev jeg helt ulykkelig og tænkte på min farmands voldsomme død af ALS, fik en lille snak med ham, og sådan var hele forløbet i “De 7 følelser”, og generelt i min kunst. Jeg gør mit yderste og trækker på nogle vældige universelle kræfter, når jeg skaber mine værker, og jeg synes jeg er enormt heldig at jeg kan følge mine skulpturer fra start til slut, grundet af jeg har eget bronzestøberi, og dermed ingen klimaaftryk fra transport, og skønne Æbleblomst gård med det eventyrlige elveragtige atelier.

I mere end 30 år har Lina Murel Jardorf forstået at berøre, forene og tale med mennesker gennem sine besjælede værker, for Lina vil gerne levere kunst, der siger folk noget. Hun har ingen maske på når hun arbejder. Lina er sin kunst!

Ole Lindgren

Kunstanmelder

Lina Murel Jardorf
Kunstnerinde

Tlf.: 23991899
Mail: Lina@linaart.dk

Læs mere om kunstnerinde Lina Murel Jardorf & Hendes værker