Annonce

Bronzeskulpturer – Livs træer

Annoncørbetalt artikel

Mine Bronzeskulpturer og Bronzefigurer

er alle håndlavede og er igennem mine hænder minimum 9 gange, fra de forlader mit atelier til de står færdige som bronzefigurer.

Jeg starter, med at lave en stregtegning af mit kunstværk, herefter begynder jeg med at varme mit voks op. Enten modelleres hver figur op om en stang eller blot bare som jeg former den. Derefter bliver de kørt til min støber i Danmark eller i Sverige.

Alle bronzefigurerne er støbt i sand, som man gjorde i bronzealderen, det vil sige – min voksfigur ligges i en stålkasse hvor støbesand og kiler lægges / trykkes ned af støberen, og når sandet er tørt, boltes kassen sammen og der hældes 1200 grader varm bronze i.

bronzestøberi

Som noget helt unikt og sjældent i Danmark så sker hele skabelsesprocessen i Allerød på Æbleblomst gård med danske håndværker – først i atelieret og derefter ude i det tilstødende bronzestøberi.
Lina modellere skulpturen op i voks, så går støberen i gang med at forme omkring hendes model. Det er en lang proces. Fra Lina giver modellen til støberen, går den igennem hænderne 10-11 gange før den er klar til levering.

Processen er at modellen lægges i speciel støbesand, og der laves to halvdele og Linas model bliver skrabet ud og dermed går voksskulpturen i stykker. Lina laver kun unikke skulpurer altså kun 1 af hver, så boltes formene sammen og der hældes 1200 gram varm bronze i sandformene, de afkøler og bankes ud, som næsten er en lille fødsel. Alle indløb og grater skæres af og der pudses på den rå bronzeskulptur. Derefter går Lina i gang med patinering – enten i form af et syrebad eller med sin bundselbrænder og til sidst bliver den poleret, så det smukke blanke bronze kommer frem

Moder Jord med en lille fin trækrone, adgang til rødderne.

Se flere skulpturer

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce