Livet som stævnemassør uden rod

Margit Pedersen lever på farten som stævnemassør i sin autocamper med solceller. Hun er helt uafhængig og overnatter på stævne- og rastepladser i hele landet. Stævnemassagen er et supplement til hendes arbejde som hestemassør, og det hele startede for 19 år siden, da hun manglede et sted at overnatte.

Jeg bor i min autocamper, og da nogle af mine daglige kunder spurgte, om jeg kunne hjælpe dem ved stævner, begyndte det hele. Før i tiden var det landsstævnerne jeg kom til, men nu er det mere de helt store stævner som Hingstekåringen i Herning, Bækgaarden, DM og JBK-stævnerne,” fortæller Margit, der har levet og boet i sin autocamper, hvor hun har alt:

Der er toilet, bad, vaskemaskine og køkken. Hos mig er der ikke noget, som hedder fastfood – alt mad laves fra bunden. Med solceller på taget kan jeg klare mig helt uden hjælp. Da jeg startede troede jeg, at det ville blive nødvendigt at bo på campingpladser, men det har jeg slet ikke haft brug for.”

En normal hestemassage varer omkring en time, men til stævnerne deler Margit den op i tre. Hun fortæller, at hestene bedre kan tåle 15-20 minutter til stævner, og modellen fungerer sådan at, rytterne rider, Margit løsner, rytterne rider og så videre. Margit, der selv er 73 år, har tre børn på 36, 40 og 50 år, som hun ikke har set meget til i hendes tid på farten. Men det bliver der lavet om på nu.

Jeg har arvet nogle penge efter min bror, og købt en lille stråtækt idyl tæt på skoven mellem Silkeborg og Ry. Selvom jeg er glad for min autocamper, så bliver det rart at få et sted, man kan sige, at man hører til. Der kan jeg slappe fuldstændig af, når der er behov for det. Det er også rart at finde sammen med familien igen. Livet byder på op- og nedture, men nu føler jeg, at jeg har fundet den røde tråd i livet,” slutter Margit, som denne weekend har travlt med at massere heste ved DM i ridebanespringning på Tågerup.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce