Masser af gratis tilbud i Herning

I forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter i Herning er der mange muligheder og helt gratis at få spændende og lærerige oplevelser

Har man købt billet til den gigantiske udstyrsmesse Hest & Rytter i MCH Messecenter Herning, så har man derigennem adgang til flere gratis-oplevelser i form af clinics og foredrag. Så trænger dankortet indimellem til at køle ned efter intens powershopping sammen med hestevennerne, så er der god mulighed for at læne sig tilbage, lade sig underholde og rent faktisk lære noget.

Fra rideskolebarn til talentudvikling 

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning udbydes der to gratis clinics sponsoreret af Nathalie Horse Care. Den ene er en dressurclinic, der tager fat helt fra bunden, og den handler i bund og grund om talentudvikling.

I denne clinic kommer man på en rejse, der starter med et rideskolebarn, der har lyst til og mod på at blive en dygtig rytter. Vi begynder derfor helt i øjenhøjde med en ponyekvipage fra en af Danmarks mange rideklubber og går videre med en ekvipage fra det danske ponydressurlandshold i selskab med landstræner i ponydressur, Jette Nevermann.

Det er en clinic uden pauser, for på et tidspunkt må Jette sende sine dygtige ryttere videre til dressurlandstræneren for junior- og ungryttere, Dennis Fisker, der står klar til at tage over. Han vil sammen med et par talentfulde unge ryttere demonstrere, hvad det handler om på dette niveau, men også han må sende de unge talenter videre en dag.

Her står dressurlandstræneren for Danmarks U25- og seniorryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, klar til at tage imod dem. Hun står ligesom de to foregående trænere også klar til at dele sine erfaringer og synspunkter med publikum, og inden aftenen er omme har vores lokale ponyrytter trådt ud af sine gummistøvler og har lagt sin korte pisk til fordel for kandar og kjole.

Gå ikke glip af denne nærværende clinic, hvor du kommer helt tæt på landstrænerne og deres unge talenter. Det sker i morgen fredag kl. 16.00-17.30 i Danish Computer Group Arena E.

Det handler om fine fornemmelser 

Når equicoach Ditte Young går på scenen for at levere sin clinic, kommer det til at handle om, at heste og ridning er med til at udvikle vores fine fornemmelser. Ud over erfaring med tusindvis af træningstimer er det netop en klokkeklar indføling med hver enkelt hest, som adskiller en eliterytter fra flokken.

I denne clinic, Fine FORNEMMELSER på Toppen præsenteret af Nathalie Horse Care, inviterer Ditte Young fire forskellige eliteryttere ind i hallen. To af dem medbringer deres heste, som vil blive redet af de to andre ryttere, for hvem hestene er helt fremmede.

Ved at bruge sin særlige fine fornemmelse og evnen til at sætte forudindtagethed og hovedet ud af spil vil Ditte Young equicoache de nye ekvipager. Heller ikke hun har set hestene før, og målet er at vejlede rytterne til en lettere fornemmelse af hestens personlighed, adfærd, reaktionsmønster, forståelse af sin egen krop og temperament.

De fire topdressurryttere er Mikaela Lindh, Ellen Birgitte Farbrot, Bo Høstrup og Per Sandgaard. Clinicen henvender sig til alle, der ønsker at lære mere om hestepersonligheder og adfærd, opnå større hesteforståelse og få inspiration fra eliterytternes arbejde. Det sker lørdag kl. 13.30-15.00 i Danish Computer Group Arena E.

Inspiration og ny viden til alle hesteejere 

Til årets Hest & Rytter-messe i Herning er der mulighed for gratis viden, inspiration og indsigt fra nogle af branchens absolut allerstørste fagfolk og profiler, når Dansk Hesteforsikring og MCH Messecenter Herning traditionen tro sætter fokus på øget hestevelfærd og inviterer alle til workshops og foredrag.

Tre forrygende indlæg giver fra fredag til søndag alle messens besøgende mulighed for at få ny viden om træning, hestehold, velfærd og management samt stille spørgsmål og blive klogere på, hvordan vi alle kan skabe de allerbedste betingelser for vores heste i hverdagen.

Tre store navne

Fredag eftermiddag er der lagt op til aktiv workshop, hvor publikum selv skal på gulvet instrueret af fysioterapeut og master i idræt og velfærd, Lene Theill fra Fit4you. Lene har siden 2013 arbejdet med personlig fysisk træning og behandling af ryttere på alle niveauer og indenfor alle discipliner, herunder bl.a. Anne Troensegaard, Selina Solberg Vittinghus, Camilla Ernst og Bo Høstrup. På workshoppen vil Lene krydre teori med forskellige elementer af ryttertræning, så du kan mærke det på egen krop.

Lørdag eftermiddag får du en unik chance for at opleve den populære Will Rogers fra Will Rogers Performance Horses dele ud af sine guldkorn. Wills træningsfilosofi adskiller sig fra almindelig træning ved at være en kombination af den mentale og fysiske forberedelse af hesten med dels miljøtræning og gradvis opbygning af dressurens øvelser, og gør samtidig op med den almindelige forestilling om, at dressurheste ikke kan håndtere pres og uvante eller potentielt truende situationer. Foredraget afholdes på engelsk.

Søndag eftermiddag afrundes årets foredragsrække med et indblik i dressurlandstræner Nathalie zu Sayn-Wittgensteins træningsfiosofi. Ikke alle heste er født til Grand Prix, men Nathalie har selv formået at få det optimale ud af det materiale, hun har haft til rådighed, og være med på topplan i mange år på forskellige heste, som måske gangartsmæssigt ikke har levet helt op til verdenselitens.
Hun er blevet trænet af nogle af verdens ypperste dressurtrænere, og siden 2017 har hun været landstræner for det danske dressurlandshold.

Der er gratis adgang til alle foredrag som foregår i Auditoriet på 1. sal ved Hovedindgang Vest.

Det anbefales at komme i god tid, da der er begrænsede pladser.

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce