Med på Hubertusjagt

Knap 130 ryttere havde kvalificeret sig til årets Hubertusjagt ved at ride otte jagter i løbet af året. En af dem er Lykke Martinsen, der i sin jagtkarriere har redet omkring 160 jagter. Hun deltog i jagten med sin hest Liberty, og vi har fulgt hende både før, under og efter jagten.

Jagten forløb på bedste vis med bare et par enkelte afsidninger undervejs, mens de mange pulikummer måtte vente forgæves på at en rytter røg i magasindammen.

Vinder af opløbet blev Mette Kaufmann, der også er formand for jagtledelsen, med fuldblodshesten Churchtowns Star. Andenpladsen blev vundet af Lærke Højgaard Mortensen på Tibacco og nummer tre Karin Faber på  Shaitan. Nini Hertz Gufler på Queentina blev nummer fire.

Den bare 12-årige Ida Ursin på Tamson var hurtigst af ponyrytterne, mens Camille Nielsen Hartvig på My Dun Bawn blev nummer to. Tredjepladsen gik til Cecilie Christensen på Bubbi.

Mette Kaufmann
Mette Kaufmann

Jagtridning
Jagtridning er en sport/hobby, hvis primære formål er at få en god oplevelse med natur, heste og hinanden. Man skal dog ikke undervurdere sværhedsgraden ved at ride i flok over terrænforhindringer, og det er vigtigt for den gode oplevelse og sikkerheden, både for sig selv og andre, at man er sikker på at have fuld kontrol over sin hest, og at både hest og rytter er i stand til at springe min. 1,10.

Første jagt i sæsonen er begynder/lettere jagt. Derefter stiger sværhedsgraden igennem sæsonen for både hest og rytter. Det anbefales derfor, at nye ryttere eller ryttere på nye heste starter med de første jagter i sæsonen, hvor de mere rutinerede jagtryttere vil have særlig fokus på at hjælpe nye jagtryttere.

Den mest kendte jagt er nok den traditionsrige HUBERTUSJAGT, der hvert år finder sted den første søndag i november i Jægersborg Dyrehave, med 30-40.000 tilskuere.

Kilde: Sprjagt.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce