Annonce

Rideangst – Op på hesten

Annoncørbetalt artikel

det er helt naturligt at mærke kriller i maven eller en uro/nervøsitet, når man skal ride på tur eller springe. Det er jo et stort, levende dyr, vi kravler op på ryggen af.

Men når vi får ondt i maven og bliver lammet af skræk blot ved tanken om at skulle ride, så taler vi om generaliseret angst eller panikangst – og rideglæden er væk.

Al angst bunder i følelsen af at have mistet kontrollen.

Så for at genfinde rideglæden er det nødvendigt at få italesat angsten og få den bearbejdet først.

For at kunne opløse angsten og få den revet op med rod, er det nødvendigt at slippe behovet for kontrol, og det gøres let og nemt med de rigtige terapeutiske værktøjer.

Lær hvordan du kan få kontrollen, så du ikke længere er styret af frygten, der hverken vil det ene eller andet, men kun holder dig fra det du længes efter.

Her hos Mental Coach kan vi “nul-stille” det ubehag der ligger i kroppen så du igen bliver ubegrænset som du var før du oplevede en situation der var smertefuld eller ubehagelig, teknikker og værktøjerne Mental Coach bruger kan afhjælpe

  • Mental træne/behandle ryttere med rideangst fra psykiske traumer efter rideulykker eller voldsomme oplevelser.
  • Mentaltræning af ryttere, der grundet vanskeligheder i kommunikationen med deres hest under ridning oplever ridningen som en kamp i stedet for en daglig glæde

Vi har en forsvarsmekanisme der hedder “kamp-flugt-frys” som vi benytter når vi har haft oplevelser der har været ubehagelige. Den del af hjernen der styre dette hedder reptilhernen. Den vil være voldsomt på vagt efter ubehagelige oplevelser og det gør at du ikke får lov at kravle på hesten igen hvis ikke din reptilhjerne stoler på at der er 100% trygt.

Vi kan ved at bearbejde den oplevelse reptilhjernen har reageret på “nul-stille” ubehaget sådan at reptilhjernen kan slappe af og føle sig tryg og du kan føle dig fri og glad på hesten igen.

Læs mere om Rideangst & Hvordan mental træner – Sofie Cronegaard kan hjælpe dig.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce