Mindsk belastningen på hestens ben med gulv måtter

Hemmeligheden bag en god rideoverflade ligger under sandet. Uanset hvilken disciplin du rider, dressur eller springning, western eller arbejdende equitation, med sportsambitioner eller uden, simpelthen i din fritid – en god rideoverflade er vigtig for at holde din hest sund.

Sener, ledbånd og led er fundamentalt belastede, når man rider, det kan ikke undgås. Derfor er det endnu vigtigere, at jorden du rider på, ikke lægger mere belastning på din hests ben end nødvendigt – i bedste fald aflaster det endda stress.

Kontakt: OTTA Arena System

Dette er præcis, hvad OTTO Arena System er designet til. De er lavet af genanvendt PVC, er derfor fra bæredygtig produktion, og kombinerer to utroligt vigtige egenskaber. På den ene side giver de hestene et sikkert greb i jorden, og på den anden side absorberer de de påvirkende kræfter. Efter en undersøgelse bekræftede TÜV Süd, at op til 40 procent af kræfterne, der virker på jorden, absorberes.

OTTO Arena System GmbH tilbyder to typer måtter til rideoverflader. Den ene er OTTO-PerforatedMat, den anden er OTTO-IndoorMat.

Som navnet antyder, har OTTO-PerforatedMat huller. Dette gør det ideelt til brug på paddocks og udendørs arenaer. Måtten skaber en ren adskillelse mellem sub-base og trædelag. På den ene side sikrer det, at materiale fra sub-base ikke når toppen. På den anden side forhindrer det pålideligt, at vand står på paddock eller ridearena. Det første lykkes, fordi måtterne har såkaldte “sandbarriereringe”. Den koniske form af disse ringe gør det umuligt for sand at komme under måtten eller for sub-base-materiale at arbejde sig op. Derudover er 18% af overfladearealet af måtterne alene ansvarlig for dræning – med andre ord er der 252 huller i en m² OTTO-PerforatedMat, hvor vand kan dræne væk. Men det er ikke alt, fordi en rideoverflade, der er for tør, heller ikke er det, der ønskes. Derfor kan op til ca. 4 liter vand / m² opbevares i kopformede vandreservoirer i måtten. Dette sikrer, at tiden, energien og omkostningerne ved at vande jorden er signifikant reduceret.

Foto: OTTO Arena System

Når en hest med en kropsvægt på ca. 600 kg lander på sin første ben efter et spring, kan man antage, at der udøves en meget høj kraft af hoven på jorden. Hvis jorden ikke er i stand til at absorbere og dæmpe mindst en del af disse kræfter, returneres de til benet uden at blive dæmpet. Hvis jorden derimod godt kan absorbere kræfterne takket være sin elasticitet, har det en fjedrende effekt. Energi fra bevægelsen returneres til hesten i et positivt forhold. Rytteren bemærker dette gennem hestens lette gangart.

En anden meget vigtig pointe ved OTTO-PerforatedMat er, at overfladen har høje og dybe knopper. Dette giver hesten optimalt greb, selv i snævre, hurtige vendinger. Trædelaget glider ikke væk.

Kontakt: OTTA Arena System

Det samme gælder for OTTO-IndoorMats. Her sikrer systemet med knopper i forskellige højder også, at hestene ikke kan glide væk. Derudover er måtterne lagt på en sådan måde, at de ikke kan skifte eller glide opad. Der er mange eksempler på ridesportscentre, der bruger OTTO-måtter i deres indendørs og udendørs ridearenaer med succes i årtier.

Og der er endnu et stort plus: måtterne er lavet af højkvalitets genanvendt plast. Høje temperaturudsving skader dem ikke. Når du lægger måtterne, skal du sørge for, at der er et lille mellemrum – på denne måde kan materialet udvide og sammentrække sig uden at gulvet ligger i bølger. Aspektet af bæredygtighed bør også nævnes. Produktionen af én kilo ny plast forårsager omkring to kilo CO2. Med genanvendt plast kan dette være omkring 80% mindre.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce