Mirakelhistorien om Pumkin

ANNONCØRBETALT

Lidt om Pumpkin og Mathidle

Mit navn er Mathilde Sofie Jepsen og jeg er 20 år gammel. Siden jeg var 4 år har jeg redet og det har altid betydet alverden for mig. Man kan vel godt lidt sige at min glæde et langt stykke hen ad vejen, har afhængt af hvor godt det gik til træning og stævner. Hvilke både er på godt og ondt, men i sidste ende er det fordi det altid har betydet ekstrem meget for mig. Siden jeg var lille, har jeg været meget målrettet og været klar til at ofre det der skulle til for at nå mine mål.

Hvilke også har medført at jeg er nået der til hvor jeg er i dag, men det er selvfølgelig ikke uden en pris.

Vi købte Pumpkin tilbage i februar 2020. Det var en kæmpe drøm som gik i opfyldelse. Jeg var oven ud lykkelig, Pumpkin var drømme hesten for mig. Også en hest jeg aldrig havde troet jeg ville få muligheden for at købe. Udover at han var en helt fantastisk ridehest, havde han jordens bedste personlighed. Der var ingen tvivl om at han altid ønskede at gøre en glad, og det lykkes ham også altid.

Historien bag Pumpkins skader

Jeg har altid passet ekstrem meget på Pumpkin, blandt andet fordi vi havde investeret alle de penge vi havde og mere til på ham. Hvilke vil sige at min bedstefar også ejede en del af Pumpkin. Så blev han skadet var jeg udmærket godt klar over at mine muligheder i sporten ville være små. Dernæst var der aldrig nogen grundlag for at træne ekstrem hårdt, da Pumpkin er ufattelig lærenem.

I 2021 til DM bliver Pumpkin skadet første gang. Han laver en gaffelbåndsskade på højre forben, efter han snubler på opvarmningen. Vi og dyrlægen tror på da værende tidspunkt at vi bare er ekstrem uheldige, men det skal senere vise sig bare at være starten på et levende marridt.

Efter et halvt års genoptræning erklæres Pumpkin fit to compete igen af dyrlægen. I marts 2022 er vi til stævne. Under opvarmningen bliver Pumpkin pludselig halt på venstre forben. Vi kommer ikke til start og tager hjem. Der er ingen varme eller hævelse og Pumpkin viser ingen tegn på ømhed, heller ikke da vi mønstrer ham morgenen efter.

På dyrehospitalet er der heller ikke noget at se klinisk. Men scanning af venstre forben viser en mindre blødning på gaffelbånds forgreningen og dyrlægen vælger herefter at scanne højre forben samt begge bagben. Scanningerne viser at alle gaffelbåndsforgreningerne på alle 4 ben, er fyldt med gamle skader og arvæv. Dyrlægen vurderer at Pumpkins skader er opstået over tid da han bruger sig selv for hårdt og er for stort gående i forhold til hvad han kan holde til. Han vurderer også at han nok ikke vil blive ridehest igen, og højst hvis muligt på meget let niveau.

Vi var i chok og forstod det langt hen ad vejen ikke. Her stod vi med en hest der ikke var mere end 7 år og som allerede var dømt ude af sporten.

Vi vælger derfor 2 uger senere at køre til Tyskland for at få en second opnion. Efter flere timers undersøgelser, scanninger samt røntgen kommer dyrlægen med hans vurdering. Han konstaterer som dyrlægen i Danmark at alle forgreninger har mange gamle skader. Skader han vurderer der løbende er opstået gennem hans opvækst. Desuden konstaterer han osteoporose flere steder i hans ben.

Ting vi prøvede før NDS Equine Nutrition

Dyrlægen i Tyskland vurderede at det vil give mening at forsøge at give Pumpkin en chance. Pumpkin skulle lukkes på fold i et år og derudover skridtes 30-40 minutter om dagen 5-7 dage i ugen for at give ham de bedste betingelser for at komme sig.

Inden vi forlod Tyskland, fik Pumpkin en sprøjte med et medikament som gerne skulle styrke hans knogle struktur, samt et tilskuds produkt vi fik med hjem.

Oplevelsen af at have brugt NDS Equine Nutrition collagen

Jeg var total knust og havde enormt svært ved at acceptere virkeligheden.

Jeg valgte at lave et opslag på instagram angående hvad vi fik at vide i Tyskland, egentligt mest i håbet om at det ville være enden på de mange ugentlige beskeder angående hvad der var sket med Pumpkin. Men også for at stoppe de rygter der gik om at jeg skulle have ”redet Pumpkin i stykker” og at han skulle aflives.

Jeg var samtidig også enormt overvældet og taknemlig for alle de søde og velmenende beskeder der kom ugenligt, nogle gange dagligt og stadig kommer. Jeg har det ekstrem dårligt med at tale om Pumpkins skadesforløb og i perioder har jeg heller ikke ville være i stalden, for det gjorde bare enormt ondt. Det var en konstant påmindelse om at Pumpkin ikke var okay og at jeg ikke kunne gøre noget for at hjælpe ham.

Et par dage efter opslaget på Instagram får jeg en besked, som betød alt. ”Må jeg ringe til dig, vi har produkter som jeg tror kan hjælpe din hest”. NDS Equine er for mig det lille mirakel jeg dårligt turde drømme om. Deres produkter, samt deres konstante støtte og hjælp har gjort en verden til forskel ikke blot for Pumpkin, men også for mig. Det har givet mig håb og tro på at jeg en dag kan få ham tilbage som ridehest.

Det sidste år har Pumpkin løbende været til flere tjek i Tyskland, hvor han både klinisk men også på scanninger hver gang har vist bedre resultater.

Ikke nok med at hans knogle struktur er blevet stærkere, så er dyrlægen også meget tilfreds med at arvævet efter skaderne på gaffelbånds forgreninger er blevet ”bløde” samt langt mere elastiske.

Der er ingen tvivl om at NDS Equine har gjort en verden til forskel og jeg er evigt taknemlig for alt de har gjort for Pumpkin.

Vi er nu 3 måneder inde i genoptræningen, hvilke også vil sige vi er halvejs. Man kan aldrig forud se hvad der kommer til at ske når man har med heste at gøre. Men alene det at Pumpkin både må trave og galopere betyder at vi er nået langt. Jeg vil ikke tænke på hvordan det havde set ud, hvis ikke NDS Equine havde været en del af vores lille team den dag i dag.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce