Mød DSPen som vinder både sport og hjerter

Med et ædelt hoved, en stærk hals og gode, rummelige gangarter, er Dansk Sports Pony ofte blandt de ponyer, som tager rosetter på de danske stævnepladser. Her kan du møde den fikse pony, som vinder både sport og hjerter.

Ædel og udtryksfuld med gode muskler
Den ideelle DSP skal være ædel og harmonisk med stor udstråling. Kropspartierne skal være store og have et godt fundament. Hovedet skal være ædelt og udtryksfuldt og øjnene placeret, så ponyen har et bredt synsfelt. Der skal være god plads mellem ganacherne, så ponyen kan gå i korrekt holdning- ubesværet. Ponyens nakke skal være passende lang, så den kan gå i korrekt holdning, og halsen skal være passende lang, velformet og velansat med muskler, som gør det muligt for ponyen at arbejde i korrekt holdning. Ponyens skulder skal være lang og skrå og friheden ved albuerne er vigtig, fordi det sikrer at ponyen får størst bevægelsesfrihed fortil med et godt fundament for korrekt placering af sadlen.

Bevægelser der skaber resultater for dressurponyen
Den gode sportspony skal have gangarter, der er op ad gående med stor indundergriben. Ponyen skal have god bæring og balance samt god knæ – og haseaktion. Ponyens skridt skal være smidig, rummelig og taktfast med en god overtrædning. Ponyen skal bruge hele overlinjen i skridt, så det giver et elastisk udtryk. Den skal have en taktfast, elastisk og fremadgribende trav med god bæring. Ponyen skal demonstrere stor forbensbevægelse og god haseaktion med afskub i traven, som også skal give indtryk af at gå op ad bakke. I galop skal ponyen vise en tre-taktet og rummelig takt med markerede galopspring. Gangarten skal være smidig med god bæring, så ponyen er i stand til at have vægten på bagparten. Den gode kontrol over bagparten viser sig ved, at ponyen let og ubesværet kan vende i balance.

Stort mod og god ridelighed
En DSP skal have et livligt temperament og være omgængelig og tillidsfuld. Den skal ydermere vise masser af gålyst og mod og på den måde demonstrere god ridelighed. Egenskaber for springponyen er desuden at udvise en kraftfuld og smidig springning med stor kapacitet og god teknik. Galoppen er i højsædet – og den skal være smidig og rummelig med god balance. Sidst, men bestemt ikke mindst, skal ponyen vise stort mod, naturlig forsigtighed og god ridelighed.

Kilde: Avlsplan for sportsponyer

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce