Molsridtet klar til NM i distance

Fredag d. 5. august og lørdag d. 6. august er Danmark vært for Nordisk-Baltisk Mesterskab (NM) i distance arrangeret af Foreningen Molsridtet. NM afvikles i forbindelse med Molsridtet 2016, som finder sted ved Ebeltoft. Distancen er på 120 km, og går gennem de smukke omgivelser i Mols Bjerge, langs Langesø og Stubbe Sø. Ved stævnet skal der findes både en Nordisk–Baltisk Mester for ungryttere og for seniorer.

To spændende mesterskaber venter
Molsridtet har sit udgangspunkt fra det naturskønne Fuglsøcenter, der ligger lige midt i Nationalpark Mols Bjerge. Stævnet starter allerede fredag, men de to mesterskabsklasser løber af stablen lørdag. Seniorerne skal ud på en 120 km. lang rute, og her er tre danske distanceryttere til start, mens ungrytterne skal ride 90 km. Heraf er fire ryttere fra Danmark. Se startlisterne her. NM distancen er som nævnt på 120 km (CEI2*), men ved stævnet afholdes også den længste klasse CEI3* på 160 km samt flere kortere distancer.

Fantastisk terræn
De enkelte etaper bevæger sig gennem det smukke istidslandskab Nationalpark Mols Bjerge og ud på Djurslands næse – Helgenæs. Såvel ryttere som publikum vil langs ruten kunne opleve fortidsminder, dødishuller og de øvrige karakteristika, som udgør et randmorænelandskab fra sidste istid. Ruten er planlagt i samarbejde med lokale lodsejere og myndigheder, således at oplevelsen af området til hest, som rytter, eller til fods, som publikum, vil være overvældende og en oplevelse i sig selv.

Ridesportens maraton
Distanceridning er ridesportens maraton, hvor kunsten er at komme først i mål i klasserne på fri tid (alle klasser på mere end 36 km/LB) og ramme en idealtid i de kortere klasser. For alle klasser gælder mottoet ”At fuldføre er at vinde”, og det gælder om at komme i mål med en hest, der er frisk til endnu en distance.

Konkurrencen foregår ved at gennemride en afmærket rute gennem terrænet. Ridtet overvåges af erfarne dyrlæger, som sikrer, at hestene ikke overbelastes. Hestene kontrolleres før, under og efter ridtet, og de må ikke have for høj puls, være halte eller vise tegn på overanstrengelse.

NM i distance

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce