Musiknummer hylder hestesporten

Duoen Høxbroe & Stik Op er klar med deres andet album ‘Speakeasy’, der følger op på den anmelderroste debut ‘Lobbyarbejde’ fra 2014. `Spekeasy´ består af 11 numre, heriblandt ‘Til biddet’ der er en vaskeægte hyldest til hestesporten.

Lige så længe han kan huske det, er beatpoeten Claus Høxbroe kommet på både Travbanen og Galopbanen for at spille, slappe af og indfange den helt særlige stemning. Glæden ved lige netop hestesport har nu fundet vej til nummeret `Til biddet´, som Høxbroe udgiver sammen med rapperen Stik Op. Høxbroe & Stik Op´s udtryk kan bedst beskrives som `spoken word´ med en blanding af poesi og musik.

Musikvideoen til nummeret er optaget på Lunden og indeholder blandt andet optagelser fra startvognen og et kamera monteret på travkusk Kenneth Nielsens hjelm.

Jeg er kommet på Travbanen i en årrække, og hestevæddeløb er løbende dukket op i mine digtsamlinger, så det er en hel naturlig udvikling at der nu også er kommet et musiknummer ud af det. At vi så har været så privilegerede at få Palle Vennekilde med som speaker på nummeret, og at Kenneth Nielsen åbnede sin stald for os, da vi indspillede musikvideoen, er langt mere end jeg havde turde håbe på,” siger Claus Høxbroe om det særlige samarbejde.

Claus Høxbroe er beatpoet og forfatter, og siden debuten i 2006 har han udgivet 9 digtsamlinger og en række spoken word-albums i forskelle konstellationer. Høxbroe blev tildelt Dan Turèll-prisen i 2011 og har optrådt i både Danmark, Tyskland, England, Finland, Norge, Sverige og på Færøerne. Til maj venter Estland.

Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) er rapper i grupperne Sphaeren, Koldfront og Ashtiani Drops og har gennem sin karriere stået bag en lang række radiosingler, pladeudgivelser, koncerter og rapworkshops. Samarbejdet med Claus Høxbroe har bragt dem landet rundt siden 2010.

Kilde: www.claushoxbroe.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce