Når Corona lukker Danmark ned: Hvad gør du med hesten?

De fleste af os er efterhånden klar over, at virussen COVID19 har nået Danmark. Så sent som igår aftes tonede statsminister Mette Frederiksen frem på skærmen og meddelte, at Danmark reelt er lukket ned fra mandag 16. marts, hvor blandt andet skoler og daginstitutioner ikke vil være åbne i to uger frem. Det leder os til at stille spørgsmål ved, hvad vi hestemennesker skal stille op, når vi skal passe vores firbenede venner. Vi har derfor samlet de vigtigste anbefalinger til dig og din rideklub eller stald.

Læs også: Malgré Tout – at have hest på trods af alt

Har stalden eller rideklubben taget deres forholdsregler?

Først og fremmest bør alle rideklubber og større opstaldningssteder tage myndighedernes vejledninger seriøse og opfordre alle til følge de officielle råd omkring smittefare i forsamlinger.

Det er stadig essentielt at bidrage til at forebygge fortsat smittespredning, og derfor opfordrer Dansk Rideforbund alle klubber til at opsætte og udsende informationsmateriale omkring, hvordan man undgår smitte. Det betyder, at din rideklub meget gerne skulle have lavet nogle officielle retningslinjer for, hvordan du bør færdes i din rideklub, eller om denne er lukket helt ned. Det er i sidste ende bestyrelsen, som træffer afgørelsen.

Minimér gæstebesøg i stalden

En god forholdsregel er at minimere antallet af besøgende udefra. Hverken børnenes venner/veninder eller andre udefrakommende bør komme med i stalden for at begrænse smittefaren. Til dette skriver Dansk Rideforbund bl.a. følgende:

Al klubaktivitet (f.eks. elevskoleundervisning, privatundervisning, o.l.) bør begrænses mest muligt, og deltagerantallet ved disse aktiviteter bør ligeledes begrænses (f.eks. gennem færre tilskuere/pårørende).

Dansk Rideforbund

Undgå at tage bussen eller toget

Tag ikke offentlig transport i myldertiden, hvis du skal i stalden. Sørg for at holde god afstand til andre, og når du er i stalden, så bør du undgå at give staldveninderne en krammer eller et håndtryk. Coronavirus spreder sig typisk på steder med mange mennesker bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys.

Hold god hygiejne

Det er vigtigt, at du har adgang til både håndvask og sæbe, de steder du opholder dig – det gælder også stalden. Stalden er i forvejen ikke det mest hygiejniske sted at færdes, så det gælder om at have rene og afsprittede hænder.

Du skal ikke hamstre foder eller strøelse

De fleste foderfirmaer, vi har talt med, oplyser, at de har foder nok til de næste mange måneder. Der er altså ingen grund til at købe stort ind med risiko for at foderet bliver for gammelt, eller det får fugt og rådner grundet dårlig opbevaring.

Bliv nu hjemme, hvis du er syg!

Vi ryttere har tendens til altid at være superhelte hvad angår vores heste. Vi tager altid i stalden på trods af brækkede lemmer og høj feber. Men i forhold til coronavirus handler det ikke kun om dig, men om alle de mennesker, der er i risikozonen. Få en anden til at passe hesten indtil du er rask igen.

Hvis du har symptomer såsom muskelsmerter, feber, hoste, hovedpine, ondt i halsen og vejrtrækningsproblemer, skal du IKKE tage i stalden eller ud og ride.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce