Nations Cuppen 2016 skydes i gang nu

Bare fem måneder før OL i Rio, Brasilien, er scenen sat til årets to første kvalifikationer i Furusiyya FEI Nations Cup™. Seks regioner og 46 nationer forbereder sig til at dyste i de 19 kvalifikationer i 19 forskellige lande, der giver adgang til den spændende finale 2016, som endnu engang afvikles i Real Club de Polo i Barcelona til september. Kun 18 hold kommer gennem nåleøjet, og Danmark har endnu ikke formået at kvalificere sig til finalen efter det nye system.

Danmark skal kvalificere sig i 2. division

Den eftertragtede nationsspringning har med 2016 fundet sted i 107 år, og de forsvarende mestre er det belgiske hold. Årets første kvalifikation afholdes torsdag den 18. februar i Al Ain (UAE) og i Ocala (USA) på fredag den 19. februar.

Det danske holds første kvalifikation finder sted i starten af maj i Østrig, og Danmark er også selv værter for en kvalifikation i maj ved Odense Horse Festival. Landstræner for seniorerne i springning Lars Nørgaard Pedersen forklarer her, hvordan det danske hold kan kvalificere sig til finalen:

“Vores hold kæmper om point i 2. division, og her skal vi slutte blandt de to bedste hold for at komme med i finalen til september. Sidste år var det Polen og Tjekkiet, der fik fleste point, og vi vil selvfølgelig gøre det så godt vi kan i år. Systemet er lavet om i år, så vi kan starte alle de kvalifikationer vi vil, og i 2. division er der syv kvalifikationer ,hvoraf de fire bedste resultater tæller.”

Det bedste hold i 2. division rykker direkte op i 1. division, mens anden bedste hold også kan rykke op, hvis de ender blandt de otte bedste hold i finalen.

Torsdag har 11 holdt meldt til start i Al Ain: De Forenede Arabiske Emirater, Qatar, Ukraine, Italien, Egypten, Schweiz, Frankrig, England, Syrien, Saudi Arabien og Irland. Heraf er De Forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Qatar de tre hold, der kan opnå points ved dette stævne. Til stævnet i Ocala på fredag er det Canada, El Salvador, Mexico og USA, som kan opnå points i denne region, mens også Australien, Colombia, Irland og New Zealand stiller til start.

Læs mere om Furusiyya FEI Nations Cup™ i springning 2016.

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce