Nedtællingen til VM2015 i Herning er begyndt

Det er en gammel tradition, at der i forbindelse med et VM for Islandske heste bliver redet en stafet fra det land, hvor VM sidst blev afholdt til pladsen for afholdelsen af det aktuelle VM.

Søndag den 21. juni startede denne særlige stafet sin rejse mod Herning og VM2015.

Fire tyske islandsheste ryttere fik stafetten udleveret af Det Tyske Islandshesteforbund ved Brandenburger Tor i centrum af Berlin, der var værtsby for VM2013.

Efter en lille højtidelighed begav rytterne sig ud på første etape af den 610 kilometer lange tur mod Danmark og Herning.

Rytterne rider et sted mellem 25 kilometer og 35 kilometer om dagen, og overdrager hver morgen stafetten til nye ryttere, som står klar til at bringe den endnu en etape fremad.

Stafetten vil krydse den tysk-danske grænse den 26.juli og det bliver markeret ved en lille højtidelighed.

Stafetten er en hilsen fra naturrytterne til de professionelle sportsrytterne, og er samtidig en gestus til den islandske hest, der er så alsidig, at den kan benyttes af både unge og ældre til naturridning, landdistance ridning og top professionel baneridning.

Da VM2015 er arrangeret i et samarbejde mellem samtlige nordiske lande, vil der side løbende starte stafethold ved færgeovergangene fra Norge og Sverige til Danmark, således, at der her i Danmark bliver redet mod Herning fra flere verdenshjørner. Disse hold starter dog senere, da vejen til Herning er kortere.

Samtlige stafetryttere kommer til Herning præcis tids nok til den officielle åbning af VM2015, onsdag den 5. august.
Foto: Stafetten starter ved Brandenburger Tor og bliver fragtet hele vejen til Herning af skiftende ryttere. Foto: Terje og Inger Margrethe Hansen.

Kilde: vm2015.com

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce