Ny undersøgelse: Bryststørrelsen kan begrænse kvinder i ridningen

En ny undersøgelse har ny vist at brystsmerter, kan være med til at sætte en stopper nogle kvinder og deres ridning.

I undersøgelsen som blev foretaget i 2. halvår 2015, var der ialt 1.324 kvinder med. Man fandt ud af, at brystsmerter var den fjerde største barriere for kvinders ridning, kun overgået af manglende energi, tid og arbejdsmæssige forpligtelser.

40% procent af de adspurgte fortalte at de har smerter i brystet, når de rider.

Undersøgelsen blev foretaget af forskere fra Sparsholt College og University of Portsmouth i England, med den biomekaniske specialist Dr. Jenny Burbage som øverste ansvarlig.

Dr. Burbage fortæller, at de besluttede at undersøge netop dette område, som de havde hørt en masse ryttere var plaget af.

”Vi har nu fået bevist, at brystsmerter er et ganske udbredt problem blandt kvindelige ryttere”, fortæller hun. Hun ønsker nu endvidere at fastslå årsagen til smerterne, og den biomekaniske effekt det har på ridning.

I undersøgelsen blev kvinderne adspurgt om deres bh og dens pasform, deres fysiske aktivitet, brystsmerter og demografi. Næsten halvdelen af ​​de adspurgte konkurrerede på nationalt eller internationalt niveau, og 51% af rytterne blev klassificeret som værende stor barmede, og have en bryst størrelse på “D” eller større.

I undersøgelsen fandt man frem til, at smerterne var direkte relateret til størrelsen på brysterne.

Man fandt frem til at den mest smertefulde ride øvelse, nedsidning og 21% af de adspurgte fortalte, at smerte påvirkede deres præstationer.

En talsmand for de organisationen ”Women in Sport” fortæller at dette er et udemærket eksempel på, at man kan gøre en hel del for at forbedre den sportslige oplevelse for kvinder og piger.

”Vi støtter enhver udvikling, der giver indsigt, undersøger og kan hjælpe med til at tackle de barrierer som kvinder og piger kan have i sporten,” sagde han.

Kilde: Horse&Hound

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce