Nye mestre i paradressur

Lørdag blev finalerne ved de danske mesterskaber i paradressur afgjort på Broholm Slot i Gudme, og ikke overraskende var det de PL-aktuelle atleter, der vandt guldet i tre af graderne. I Grad I blev det guld til favoritten Stinna Tange Kaastrup, mens Caroline Cecilie Nielsen blev dansk mester i Grad II. I Grad III gik guldet til Susanne Jensby Sunesen, og så blev Grad IV vundet af Henrik Sibbersen med et stærkt comeback til dansk paradressur foran PL-aktuelle Line Kongensgaard.

Stinna vinder guld i Grad I
I mesterskabet konkurrer Grad IA og Grad IB mod hinanden, og det blev til favoritsejr til Stinna Tange Kaastrup (Odense) på Horsebo Smarties (Grad IB). I går red parret det individuelle program til 74,195%, mens det blev til flotte 75.250% i lørdagens kür. Det betød samlet 149.445%, og sejren var hjemme. I grad I var der kun to ryttere til start, og sølvet gik til Line Munk Madsen (Grad IA) på Alpe D’Huez med 131,33%.

”Jeg er rigtig, rigtig glad for mit resultat i dag. Jeg er så taknemmelig for, at vi er ved at finde ind til hinanden, og at det hårde arbejde er begyndt at betale sig. Det lover godt for fremtiden. Rio er mit først PL, og det bliver helt klart en kæmpe oplevelse. Smarties er verdens sødeste hest og kammerat, og han har faktisk allerede været i Brasilien med Nathalie, så man kan jo sige, at han kender turen,” siger en glad Stinna Tange.

Sejr til Caroline i Grad II
Fem ekvipager var til start i Grad II-rytternes mesterskab, og det blev som ventet PL-aktuelle Caroline Cecilie Nielsen (København) på Leon, der vandt mesterskabet. Fredag red parret til 71.714%, mens det blev til 72.750% i dagens kür, og dermed samlet 144.464% og guldmedalje. Sølvet blev vundet af Anni Meijer på Countrymill Clarc, der på de to ridt opnåede samlet 143.298%. Bronze gik til Katrine Kristensen og Weldone Dallas med 130,631%.

Caroline Cecilie Nielsen og Leon (Dansk Ride Forbund).
Caroline Cecilie Nielsen og Leon (Dansk Ride Forbund).

Sunesen tager sejren i grad III
I Grad III var hele to PL-atleter blandt de ni startende, og det blev da også dem, der satte sig på de to første placeringer. Guldet gik til den dobbelte EM-sølvvinder (2015) Susanne Jensby Sunesen (Thisted) på Thys Que Faire. Fredag opnåede parret 73,415 %, mens det blev til 76.167% i dagens kür. Det gav en samlet % på 149.582, og Susanne kunne fortjent hænge guldmedaljen om halsen. Sølvet i grad III gik til dobbelt PL-bronze-vinder Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup) på Aros Af Fenris. De opnåede en samlet score på 149.484%. Annika er også udtaget til PL i Rio. Bronzen gik til Maria Bech Kofoed og Sir Salvador, der på de to dage red til samlet 131.258%.

Susanne Jensby Sunesen og Thy's Que Faire (Dansk Ride Forbund).
Susanne Jensby Sunesen og Thy’s Que Faire (Dansk Ride Forbund).

Comeback til Sibbesen i grad IV
Ni ekvipager var til start i grad IV-rytternes mesterskab, og der var kamp om medaljerne. Guldet blev vundet af Henrik Sibbesen og Hotmani. Ekvipagen leverede et flot program til 70,516% fredag og opnåede 76.167% i dagens kür. Det gav en samlet score på146.683%, og sejren ved det danske mesterskab. Lige i hælene på Henrik kom den PL-aktuelle atlet Line Kongensgaard med hesten Laponio. Parret vandt 1. afdeling af mesterskabet med 72,619% og opnåede 72.750% i dagens kür. Det betød samlet 145.369% og sølvmedalje. Bronzen gik til Ann Svelmøe Hansen på Tornhøjs Nobel med et samlet resultat på 135.405%.

Henrik Sibbesen, Line Kongensgaard og Ann Svelmøe Hansen (Dansk Ride Forbund).
Henrik Sibbesen, Line Kongensgaard og Ann Svelmøe Hansen (Dansk Ride Forbund).

Kilde: rideforbund.dk

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce