Nyt digitalt magasin: Der er så mange måder at have hest på

Ridesport er så meget mere end ridning på en ridebane. Selvom de to store discipliner, dressur og springning, er nogle af de mest populære blandt os hesteelskere, så er der også mange andre måder at dyrke sporten og livsstilen på. Ikke mindst er der mange alternative måder at dyrke og forstå dressur og springning, som også er stærkt repræsenteret ude i de danske stalde.

Annonce

Skal en springhest nødvendigvis være en varmblod for at kunne nå de høje klasser? Skal en dressurhest rides alle dage på ridebanen for at blive øvelsesstærk og være det i mange år? Og hvad med alle de andre typer heste – hvordan får vi det bedste ud af dem? Det har vi besluttet os for at sætte fokus på.
Malgré Tout er nemlig hele hestefolkets medie. Det gælder uanset, hvilken type hest, du rider på og hvad du laver med den.

Læs også: Abonnér gratis på Malgré Touts digitale magasin! Udkommer hver måned

Hest går i sne
Her ser du min egen hest gennem 11 år, som blive brugt til lidt af hvert. Foto: Malgré Tout.

Det kan du læse om

Lad mig fortælle lidt om, hvad du kan glæde dig til at læse om i Malgré Touts digitale magasin nr. 41 (januar 2021). Sammen med islænderrytter Nils Christian Larsen ser vi på den islandske hests styrker og på, hvad andre ryttere kan lære af islænderverdenens discipliner. Vi stiller også skarpt på avl af miniatureheste, hvad man bruger dem til, og hvorfor de er fantastiske terapiheste. Derudover fremhæver vi noget af det, den elskede koldblodshest, fjordhesten, i dagens Ridedanmark kan bruges til. Det er historien om den gule springstjerne Laustfin Skellerød, som er den første fjordhest, der har deltaget i Baltic Cup, du skal glæde dig til at dykke ned i.

Læs også: Malgré Tout var navnet på Christian 10.s hvide hest

I den fagre verden af forskellige ridediscipliner er der også opstået et væld af nye behandlingsformer. Lige så forskellige som vi hestemennesker er, lige så forskellige holdninger kan vi have til de mangeartede, terapeutiske muligheder. Vi bringer en oversigt over de mest gængse, alternative terapiformer med henvisning til, hvad de går ud på, og hvornår de kan være gavnlige for din hest.

Læs også: Malgré Tout – at have hest på trods af alt

Annonce

Sidst men så absolut ikke mindst har vi talt med en af vores allerstørste dressurstjerner, Anke ter Beek. Hun er uddannet berider i Holland og har tidligere redet international grand prix. I dag lever hun en lige så dressurnørdet tilværelse, som hun altid har gjort, blot med massevis af alternativ dressurtræning både på banen og i naturen på programmet. Vi tror, hun kan udfordre dit blik på, hvor vigtig tid, tillid og variation er for oparbejdelsen af en god og holdbar ridehest.

Artiklerne du skal læse nu, danner rammen om et vigtigt budskab hos Malgré Tout: Der er så mange måder at have hest på. Vigtigst af alt skal der skal være plads til dem alle sammen.

Redaktør, Tina Bjerre Nielsen.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce