Odense Horse Show er klar til uge to

Uge 42 er traditionen tro en særlig interessant uge for hestefolket. Her afvikles nemlig det store Odense Horse Show sponsored by ECCO med internationale klasser, World Cup og ikke mindst finalerne i Dansk Ride Forbunds Championater powered by Pavo og Everhorse. Startlisterne er spækket med nogle af Danmarks (og verdens) bedste 4-, 5- og 6-års heste i både dressur og spring, og så har vi fire ekvipager klar til at ride World Cup i dressur.

10 år i Odense
JBK Horse Shows har de seneste etableret sig som en af de helt store aktører inden for afholdelse af ridestævner. Hvert efterår valfarter tusindvis af hesteinteresserede til OCC Odense Congress Center på Fyn, hvor det store Odense Horse Show med FEI World Cup i dressur afvikles. I år kan JBK Horse Show fejre sit 10 års jubilæum, og selv om jubilæet også markere afslutningen på de store stævner i Odense, så er der vanen tro lagt op til et forrygende arrangement med ridning og show i verdensklasse.

Stærkt unghestefelt
Der er altid stor opmærksomhed omkring DRF Championaterne powered by Pavo og Everhorse for 4-, 5- og 6-års spring- og dressurheste, og kvaliteten af de deltagende heste er meget høj. Ekvipagerne har kvalificeret sig ved distriktsstævner rundt i landet og er blevet endelig udtaget efter en mellemrunde. I dressur udtages de bedste 26 4-års heste, 18 bedste 5-års heste og 18 bedste 6-års heste. I år kan vi blandt andet nyde de to verdensmestre Victorias Secret og Fionitini i henholdsvis 5-års og 6-års klasserne. Når det kommer til springning er det de 40 bedste 4-års heste, 40 bedste 5-års heste og 25 bedste 6-års heste fra mellemrunden, der er startberettiget ved finalestævnet i Odense.

Fælles for både spring- og dressurchampionatet er, at de afvikles over tre dage. Onsdag står den på første kvalifikationsklasse, torsdag er der trøstfinaler (2. kvalifikation), mens selve finalerne afvikles fredag.

Dressur i verdensklasse
Lørdag den 22. oktober er der dressur i verdensklasse, når der rides FEI World Cup Grand Prix i Odense. 18 ekvipager er meldt til start, og de 15 bedste ekvipager fra lørdagens Grand Prix kvalificerer sig til søndagens Grand Prix Kür. De fire ekvipager, der skal repræsentere Danmark i World Cuppen er: Hasse Hoffmann og Heslegaards Rismon, Carina Nevermann Torup og Sirikit, Mai Tofte Olesen og Rustique samt Helene Melsen og Aston Martin. World Cup dressuren kan ses på Eurosport. Klik her for mere info om tidspunkter.

Læs mere om deltagere, program mm. i Malgré Touts magasin dedikeret til Odense Horse Show.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce