Annonce

10 tips til det gode foto med hesten

Annoncørbetalt artikel

Hvordan skaber man det gode billede, når man ikke har professionelt udstyr til rådighed?

Hos rytteren og den hestefascinerede fylder heste ens feed på Facebook og Instagram ofte 70-80 % af alle opslag. Vi kender det alle og vi elsker at se parader af smukke heste i naturen, koncentreret på ridebanen, afslappet på folden eller på tur ved stranden. Hesterelaterede profiler gør sig stor umage med deres indhold og opsætning af billeder. Her har I mine tips og tricks, der er værd at tage med i overvejelserne næste gang i river mobilen op af lommen for at fange et unikt moment med jeres heste.

1. Omgivelserne

Det vigtigste for det gode billede, som ikke virker opstillet, er at skabe flere dimensioner i billedet. Kan du som fotograf få lidt af et træ, en busk eller noget tredje med i forgrunden af billedet, bliver der skabt en naturlig dybde. Dybden giver beskueren en fornemmelse af intimitet med objektet afbilledet, og en følelse af, man som beskuer får et glimt ind i øjeblikket.

2. Lys

Som fotograf er lys ens bedste ven og værste fjende på en og samme tid. Vi har brug for lys – bare ikke for meget af det. Lys kan skabe mange forskellige effekter i et billedet alt efter hvordan man bruger det. Det er også med til at skabe dimensioner – noget som nævnt ovenfor er det vigtigste for det gode billede.

En teknik som populært bliver kaldt ”Hollywood belysning” kan bruges til at skabe et dramatisk portræt. Her skal du placere hesten i en lysstribe, som kommer ovenfra og som lyser skråt ned på hesten. Billedet får igennem denne teknik både et roligt og dramatisk udtryk på en og samme tid.

3. Glem ikke detaljerne

Det gode billede ligger ofte i detaljerne. Selvom hele kropsbilleder og portrætfotografier er betagende, må man som fotograf aldrig glemme detaljerne. Ofte er det i detaljerne, at du kan fange momenter og følelser som på anden vis ville være gået ubemærket hen. Et billedede af et hesteøje, en trensedetalje eller blot genskinnet af efterårets sollysstråler, der reflekteres i hestens begyndende vinterpels giver et mere indsigtsfuldt perspektiv af billedets historie til beskueren.

4. Vælg din baggrund med omtanke

Hesten skinner og bevæger sig inde i ridehallen, som skulle den fremvises til kåring. Wooow, men hov…. Hvad er det for noget skrammel som ligger nede i hjørnet af ridehallen? Burde de ødelagte cavalettis ikke for længst være smidt ud? Beskuerens øje kan hurtigt vandre videre på et billede, og det er derfor vigtigt, at være opmærksom på baggrunden for at holde fokus på hesten.

5. Posering

Hesten er kendt for dens lange udstrakte hals og muskuløse fysik. Dog kan disse træk hurtigt se slappe og trætte ud, hvis man ikke får hesten i en ind i en bæring eller bøjning, som bringer disse muskler frem. Prøv altid at få hesten til at bøje en smule i halsen, hvilket vil give et mere elegant og agilt udtryk.

6. Bevægelse

En nem måde at fange et godt billede på er igennem bevægelse og fart. Hestens elegante bevægelser vil altid tage sig flot ud på et billede. Sørg altid for at hesten er afslappet og tilpas i dens omgivelser. En anspændt, stresset hest reflekterer kun dårlige associationer til rytterens kompetencer og fjerner fokus fra denne muskuløse adrætte skabning i bevægelse.

7. Intimitet afspejler båndet mellem hest og rytter

Som hesteejer skaber man et bånd til sin heste. En sikker vinder indenfor fotografi er altid at fange et moment af intimitet mellem hest og rytter. Det vigtigste er at momentet virker oprigtigt og ægte.

8. Silhuetbilleder

Inden du forlader den mørke stald på en ellers solrig dag, så få din ride makker til at tage et billede af, at du trækker din hest ud mod sollyset. Disse silhuetbilleder er nemme at efterredigere således at udtrykket giver en følelse af nærvær og sammenhold.

9. Vær ikke bange for at lege

Billeder fanget i leg giver ofte et oprigtigt indtryk af sammenhold og hestevelfærd. De viser at hesten følger og interagerer med dig i alle henseender. Jeres bånd strækker sig ud over ridningen og ind i en tosomhed som er opbygget af omsorg og glæde.

10. Historiefortælling

Et billede er kun så godt som den historie som bliver fortalt. Nogle gange behøver der ikke være fokus på lys, opstilling, nærvær eller bevægelse. Den gode historie i et billede kan være hverdagens fortælling om en grimasse, foldens indretning, den nye urtebar eller et sjovt moment fra dagens ridetur.

Der er altid god inspiration at hente til det gode billede på vores Facebookside Oesterskovhus og vores hjemmeside www.oesterskovhus.dk

Skrevet af Nadia Schmidt Larsen, fotograf og marketingansvarlig hos Østerskovhus.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce