ØV! Ingen hingstekåring i Herning til næste år

De senere år har mellem 60.000 og 70.000 gæster fra ind- og udland besøgt Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter i MCH Messecenter Herning i marts. Som en konsekvens af COVID-19-pandemien og usikkerheden omkring forsamlingsforbuddet har arrangørerne set sig nødsaget til at aflyse eventet i Herning.

Umuligt at gennemføre arrangement

Dansk Varmblod erkender, at det ikke er muligt at gennemføre forbundets store avls- og ridesportsevent i MCH Messecenter Herning til marts. Der har været arbejdet aktivt på flere løsningsmuligheder. Men et event af den størrelsesorden, som Dansk Varmblods Hingstekåring har udviklet sig til over de seneste 40 år i messecenteret, er vanskelig at skalere ned til et event, der passer ind i de givne regler.
Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe udtaler:

Vi har trukket afgørelsen så længe, vi har kunnet. Nu har vi erkendt, at som verden udvikler sig, er det utænkeligt, at vi kan lave arrangementet i Herning til marts. Og ikke mindst skaffe det økonomiske fundament. Den uklarhed der hersker, specielt med baggrund i forsamlingsreglerne til sportsarrangementer, gør det umuligt at planlægge Hingstekåringen, som vi kender den.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen udtaler: “Vi har arbejdet med mange alternative løsninger, hvor MCH har strakt sig utrolig langt i samarbejdet om en afvikling. Også Herning Kommune har bakket op og villet hjælpe i det omfang, de har kunnet se det muligt. Vi skylder alle omkring MCH og Herning Kommune en stor tak, og på gensyn i 2022. Vi glæder os til at komme tilbage.”

Aflysning i Herning 

Dansk Varmblods Hingstekåring og den tilhørende messe Hest & Rytter er i høj grad et event for bredden i landets syvende største idrætsgren. Med omkring 300 udstillere på messen Hest & Rytter, samt to store, spektakulære gallashows fredag og lørdag aften med i alt 20.000 besøgende, har Hingstekåringen stor betydning for ryttere, avlere og hesteinteresserede over hele landet. Derfor kommer aflysningen af netop disse to dele af eventet til at berøre mange mennesker. 
“Vi må erkende, at det næppe bliver muligt at samle et så stort antal mennesker i marts måned,” udtaler Casper Cassøe. I stedet forventer avlsforbundet at afvikle den faglige del af eventet, selve kåringen af hingstene og en reduceret sportslig del i mindre rammer fordelt over flere dage. Dette vil ske på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, så de til den tid gældende forsamlingsregler kan overholdes.

Store økonomiske konsekvenser

Det står 100% sikkert klart, at publikumsmagneten Gallashowet er aflyst, ligesom messen Hest & Rytter og den store sportslige satsning DWB 5-Star Dressage, som de danske ryttere brugte til OL-forberedelse.
COVID-19-pandemien har haft enorme konsekvenser for event-branchen som helhed og for Dansk Varmblod og Dansk Varmblods driftsselskab DV-Event. Økonomisk har COVID-19-pandemien haft store konsekvenser for forbundet, hvor flere stillinger er blevet nedlagt. Man forventer et ikke ubetydeligt underskud for 2020, og med aflysningen af Hingstekåringen i Herning næste år vil konsekvenserne fortsætte for regnskabet i 2021. Forbundet har en omsætning på mere end 20 millioner i forbindelse med afviklingen af eventet i Herning. 
– Coronapandemien har slået benene helt væk under os lige nu, men der bliver også Hingstekåring i Herning i fremtiden. Vi ser frem til 2022 og det store event, vi forhåbentlig igen vil kunne afvikle i MCH Messecenter Herning til glæde for mange og til gavn for avlen og sporten. Vi er taknemmelige for, at vi i hele forløbet har mødt stor forståelse fra vores sponsorgruppe. Vi vil gøre vores bedste for at komme fornuftigt gennem det kommende år, så vi kan stå stærkt igen i 2022 sammen med MCH Messecenter Herning, udtaler Casper Cassøe og Jan Pedersen samstemmende.

Om Dansk Varmblods Hingstekåring og -show 

Bag det store event i Herning står avlsforbundet Dansk Varmblod, Danish Warmblood (DWB), der i 2020 for 41. gang afviklede forbundets hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning. Der deltog knap 800 heste til arrangementet, ryttere fra mere end 20 nationer, godt 300 udstillere på messen, der er messecentrets mest velbesøgte, og så var godt 350 frivillige hjælpere i aktion under stævnet.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce