Opdaterede regler for sikkerhedsmærkning i ridehjelme

Dansk Ride Forbund melder nu ud, at der kommer en forlængelse af reglerne for sikkerhedsmærkning i ridehjelme. Det betyder helt konkret, at mærkningen EN 1384 er gældende frem til 31. december 2017.

Europa-kommisionens nye mærkning trækker ud
Allerede tilbage i oktober 2014 besluttede Europa-Kommisionen, at der skulle en ny mærkning i spil og den gældende EN 1384-mærkning, skulle trækkes tilbage. Imidlertid er der i juli 16 endnu ikke truffet nogle beslutninger i kommisionen, og det er på den baggrund, at Dansk Ride Forbund og de andre nordiske lande har besluttet at forlænge godkendelsen af EN 1384.

Sådan er reglerne nu
Alle, der er tilknyttet en klub under Dansk Ride Forbund, skal benytte en DRF-godkendt hjelm. Uden den nye forlængelse ville det få den konsekvens, at rideklubbernes lånehjelme skulle kasseres og erstattes med nye. Med de nye overgangsregler i spil kan rideklubberne vente med at investere i nye hjelme, til de nye sikkerhedsregler er trådt i kraft.

Reglerne er herefter
Godkendte ridehjelme i overgangsfasen t.o.m. 31. december 2017:
CE-mærkede hjelme produceret før 4. november 2014, som er blevet typetestet i henhold til standard EN 1384.

Godkendte ridehjelme uden øvre tidsgrænse:
CE-mærkede hjelme produceret efter 4. november 2014, som har undergået den nye foreløbige typekontrol, som er mærket VG1 01,040.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce