Annonce

På prøve til Firkløverets Springakademi

I weekenden den 12.-13. november afholdte det private initiativ, Firkløverets Springakademi, clinic med det svenske makkerpar Maria Gretzer og Bjørn Carlsson. Til clinicen var der seks nye ryttere på prøve, og en af dem var 17-årige Leonore Catrine Christiansen med hendes hest Nash D’Archonfosse Z.

Leonore havde ansøgt om optagelse og fik en invitation, hvilket gjorde hende meget glad:

Jeg blev meget glad, da jeg fik beskeden om, at jeg skulle ride med. Jeg synes, at det er et rigtig fedt initiativ, der gør noget for at udvikle springsporten i Danmark, og det vil jeg gerne være en del af.”

Weekendens clinic var arrangeret således, at lørdag var teknikdag og søndag havde Maria og Bjørn mere fokus på gennemridning af en bane. Nogle af de gode råd som man kunne høre igen og igen både på svensk og engelsk var: brug dit indvendige ben, rid ud i hjørnerne og saml galoppen med aktivitet. Det gode samarbejde mellem Maria og Bjørn fungerer således, at Maria guider rytterne igennem banen, mens Bjørn tager over, når de er ”kommet i mål”, og dykker helt ned i detaljerne.

Leonore havde en stor hest med, så hun skulle blandt andet sørge for at lave en kortere, men stadig hurtig galop. Lørdag var hendes højdepunkt, fortæller hun:

Under grundtræningen lørdag fik jeg flere ting på plads, og jeg fik rigtig mange gode tips og tricks, som jeg kunne tage med hjem til hverdagen. For eksempel pointen om at hesten hele tiden skal være foran benene og have sin vægt på bagparten. Det kom den blandt andet ved temposkift. Ideen er, at når hesten er på bagparten, kan man bedre styre den fra benene.”

Alt i alt en god og lærerig weekend for Leonore, der har mødt nye rytterkammerater og fået god undervisning. De ryttere, der har været på prøve i weekenden, får svar på, om de er optaget i starten af december.

Om Firkløverets Springakademi
Firkløverets Springakademi ønsker at udvikle, træne og dygtiggøre unge springryttere, og via sponsorerne får akademiet mulighed for at give de unge ryttere viden, indsigt og råd fra dyrlæger, foderspecialister, hestemassør, revisorer med videre. Europæiske topryttere har også stillet sig gratis til rådighed for træning af rytterne.

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram