Polo – En sport for alle

Ugen før afholdelsen af Scandinavian Beach Polo World Cup i Hornbæk i juli måned, mødte vi formanden for Danish Polo Association, Christian Mellentin, til en snak om den ældgamle og klassiske polosport.

Ved havelågen i et dejligt sommerhus på Kystvej i Hornbæk, bliver jeg gøende budt velkommen af familien Mellentin Castenschiolds alt andet end farlige vagthund, den lysebrune cockerspaniel med navnet Simba. En kælepotte af rang, der kun svagt minder om navnebroderen fra Løvernes Konge.

En dyb passion for hestesport har den 44-årige far til fire, Christian Mellentin, med hjemmefra. Hans familie har alle dage været meget hesteaktive og især faderen, som startede med at ride, da han var fem år gammel, var en aktiv rytter til det sidste.

Christian selv har i barndommen aldrig fået decideret rideundervisning, men har tilbragt oceaner af tid på rideskoler og på ryggen af en hest. ”Hele min opvækst er jeg blevet hevet med rundt på rideskoler, fordi der dengang ikke var fritidsordninger og sådan noget. Der kom man bare med de voksne på rideskolen, og så fandt man nogle andre børn at lege sammen med eller alene. Sådan var det”, husker Christian.

Hans far anerkendte aldrig helt, at sønnike kunne ride, fordi han havde jo ikke lært det på den helt rigtige måde. Dog nåede faderen at blive ret så stolt af Christians bedrifter på ryggen af en polohest og det engagement han lagde i at få polosporten til landet. Christians far dør samme sommer som Copenhagen Polo Open afholdes i Fælledparken i 2013.

STIFTELSE AF POLOFORENING
Christian blev bidt af polosporten i 2011 og rejste dengang hver måned til England og dyrkede sporten intensivt i fire dage ad gangen. I Danmark møder han den meget erfarne polorytter Louise Sandberg og hendes ven Jacob Klingert Jacobsen (begge arrangører af Scandinavian Beach Polo World Cup i Hornbæk), som på daværende tidspunkt allerede havde brugt fire år på at arrangere Copenhagen Polo Open i Fælledparken. De spørger Christian, om han blandt andet vil være med til at skaffe sponsorer, hvilket han efter kort betænkningstid takker ja til.

Efter mødet med Jacob og Louise var det helt naturligt, at man lavede en poloklub for at håndtere interessen op til og efter Copenhagen Polo Open. Christian kontaktede sin families venner, som sidder i Sportsrideklubben, og siden 2012 har Danish Polo Association (DPA) været en afdeling i Danmarks ældste rideklub.

STORE UDFORDRINGER
Hvad Christian ikke vidste dengang han takkede ja til opgaven som formand for DPA, ved han til gengæld i dag. Det har været op ad bakke og han er langt fra kommet sovende til etableringen af polo i Danmark. Klubben har blandt andet haft svært ved at finde et blivende sted, hvor de kan træne og have hestene opstaldet, men det er heldigvis lykkedes nu. I dag har de til huse på gården ”Granly” i Kokkedal, som er lejet af et polomedlem. Den daglige klubdrift er udliciteret til englænderen, klubmanageren og den meget erfarne polospiller Lucien Moore og hans forlovede. Derfor står Christian i dag ’kun’ for at sprede det gode budskab om polo i Danmark og være formand for DPA.

STOR INTERESSE FOR POLO I DANMARK
Undervejs i arbejdet med at grundlægge polo i Danmark oplever Christian, Louise og Jacob en tydelig interesse for sporten. Danmark er en stærk hestesportsnation. Faktisk så stærk, at vi som land ligger i top 3 i verden med flest heste pr. indbyggere. I dag er der 25 medlemmer i Danish Polo Association og flere melder sig løbende til.

I udlandet er sporten enorm. I England er der 3.000 registrerede polospillere og lander man i Heathrow i London, er der i en radius af 10 miles 100 polobaner fordelt på 10 klubber. I Buenos Aires i Argentina har de en fullsize polobane med stadion omkring og enhver argentinsk drengs drøm er enten at blive fodbold- eller polospiller.

INTENSIV HOLDSPORT FOR ALLE
Polo er en adrenalinfyldt og legendarisk sport på hesteryg. Alle kan sætte sig op på en polohest og få en oplevelse af
at have spillet polo ved første forsøg og det gælder alle aldre. Polo er en intensiv fitnesstime og en super social sport. Christian træner selv minimum hver anden dag, og han har to poloheste selv. Tre gange om ugen er der træningskampe – onsdag, lørdag og søndag formiddag.

I Danmark er det yngste medlem bare 13 år gammel, og hun er springrytter ved siden af. Poloheste er så rolige og nervefaste, at man fra start uden rideerfaring hurtigt kan gøre sig gældende som polorytter afhængig af ens træningsindsats. Klubhestene spiller mange gange bedre end spillerne, fordi de ved nøjagtigt, hvor spillet er på banen. De er ofte klar til at dreje selv på banen, når bolden skifter retning og det er altså før at de har fået signal til det.

POLO PÅ DANSKE RIDESKOLER
Danish Polo Association har netop startet en dialog med Dansk Rideforbund om, at rulle polo ud på de danske rideskoler. Den første rideskole, som får polo på menuen, kan blive Digelsgård i Fredensborg. I skrivende stund er rideskolen stadig i dialog med DPA. Almindelige ponyer skal selvsagt vænne sig til boldene og lydene, men erfaringer fra eksempelvis England, er det et spørgsmål om, at putte en masse bolde ind i deres miljø i alt lige fra ridehallen, krybben, boksen og så videre. Så vender de sig til dem. Når poloridning bliver rullet ud på rideskoler, tager man luften ud af den myte, der går på, at polo nødvendigvis kun er en elitær sport for overklassen. En faktum, som Christian glæder sig til.

POLO ER KOMMET FOR AT BLIVE
Christian Mellentin er en dybt passioneret polospiller. Han er draget af det 
elegante, det maskuline, det historiske, det komplekse og af det store adrenalinsus, man får på ryggen af en polohest. Som privatperson er han ægtemand,
 far til fire, forsker, frømand, entreprenør, formand for Danish Polo Association og besidder i øvrigt en lang række erhvervsmæssige poster. Det hårde slid med at grundlægge polo i Danmark har båret frugt. Det er en sport, der er kommet til landet for at blive.

Af Maria Brabrand

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce