Næsebåndsreglen: Protokol og registrerings-/kvitteringsskema

På baggrund af resultater fra Dansk Ride Forbunds omfattende udstyrsundersøgelse på mere end 3.000 stævneheste, har de, som de fleste er bekendt med, besluttet at indføre en grænse for næsebåndets stramhed gældende i alle discipliner. Rideforbundets TD’er er blevet uddannet i at tjekke næsebånd og se efter mundsår, der er udarbejdet en protokol samt et online registrerings- og kvitteringsskema.

Uddannelse, protokol, registrering og kvittering
Der er i 2018 afholdt tre uddannelsesaftner for TD’er, hvor der både er gennemgået teori og praksis med henblik på at ruste TD’erne til at tjekke næsebåndets tilpasning samt mundlæsioner ved konkurrence under Dansk Ride Forbund.

Der er udarbejdet følgende protokol for TD’ernes kontrol – Protokol (PDF)

Såfremt der udføres en kontrol, skal dette online kvitteringsskema anvendes (Må kun anvendes af en TD).

Film om måling af næsebåndenes stramhed
Der er nu produceret en film på både dansk og engelsk, der kort beskriver baggrunden for reglen samt demonstration af måling af næsebånds stramhed. Se informationsvideo på dansk

Hestevelfærden er vigtig
Undersøgelsen viser, at der er en sammenhæng mellem næsebåndenes stramhed og forekomsten af mundsår i alle discipliner og på alle niveauer. Det ønskes ikke, at brug af udstyr i sporten medfører læsioner i hestens mund, og derfor har Dansk Ride Forbund fra 2018 indført reglen om, at der skal være plads til en måleenhed på 1,5 cm mellem næsebåndet og næseryggen. Målet er, at implementeringen af reglen skal foregå i god og konstruktiv dialog mellem ryttere og officials.

Dansk Ride Forbund har været i god dialog med Dansk Ride-Instruktør Forening (DR-IF) om implementeringen, og effekten og implementeringen af reglen vil blive evalueret ved udgangen af 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce