Reaktioner på de nye regler for sammenlægning af ponykategorier

Af “ponymor” Ege Slettness Møller

Dansk Ride Forbund har per årsskiftet meldt de nye regler vedrørende sammenlægning for ponykategorier ud, hvilket har medført et ramaskrig i ponyspringverden. Flere forældre er stærkt bekymret for denne regel, da det skaber unfair konkurrence mellem ponyrytterne da de små kategori 3, og 2 skal konkurrere mod de større kategori 1 ponyer.

Det vil i de mindre klasser medføre at kategori 1 ekvipager har små chancer for top placeringer eller placering i det hele taget, og i de større klasser vil de små kategorier komme til kort overfor de ældre ryttere i kategori 1 Der har været diskuteret mange forskellige konsekvenser af denne regel, men fælles for debatten er, at de nye regler skaber grundlag for dårligere ridning og endnu større grad af “ponyfræs” i klasserne, dalende motivation blandt børn og unge for at konkurrere, samt at ponyforældre kommer til at spekulere i, hvilke stævnepladser der fremover ikke lægger kategorierne sammen således, at det bliver flere rideklubber, der faktisk også taber på dette i sidste ende.

Der har også været debat om forskellige løsningsmuligheder, men flere forældre påpeger også, at der ikke har været en ordentlig udmelding fra DRF omkring baggrunden for denne beslutning, som ikke virker særlig gennemtænkt. Det er ikke noget, der peger imod et bestemt løsningsforslag, men debatten har været omkring nedsættelse af doteringer, hvis det er klubbernes økonomi, der er baggrunden samt, at man kategoriinddeler doteringerne ved en sammenlægning af klasserne, således at kategori 1 stadig måles mod kategori 1 og kategori 2 mod 2 og så videre men med færre doteringer. Man frygter også en skævvridning af resultatlister og rankinglister i forhold til, at der alt andet lige vil være flere kategori 3 og kategori 2 ponyer på de første placeringer, hvilket også vil gå udover kategori 1 ekvipager både rent sportsligt men også som handelsvare, når de en gang skal sælges.

Ovennævnte er min sammenfatning på de heftige diskussioner, der har været i løbet af det sidste døgn.

SE DE NY REGLER >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce