Reducer din nervøsitet på opvarmningsbanen

Mange oplever at de ofte bliver stressede eller nervøse når de kommer ud til stævnerne og skal til at opvarme. Med de rette værktøjer er det muligt at vende sin nervøsitet til noget positivt, og få en god tur – også til stævner.

Hvis det lykkedes dig at håndtere nervøsiteten vil stævneoplevelsen helt sikkert blive bedre for dig og hesten, og du vil præstere bedre. Når det så er sagt, hvordan gør man så? En måde at gøre det på, er at kigge på dig selv før og efter din nervøsitet indtræder – hvordan forbereder du dig, og hvordan er du efter nervøsiteten? Opvarmningsbaner varierer altid fra gang til gang, så forberedelse kan være svært, men det betyder ikke, at det ikke er muligt.

Man kan snildt gøre det hjemme. Arranger en form for træningsstævne, hvor du forbereder dig som du normalt ville gøre til et stævne – flet din hest, tag stævnetøjet på, og hav noget at varme op til. Dette skaber miljøet – dog skal du stadig forberede dig på det.

Arbejd med dig selv mentalt
En af de bedste måder at arbejde med sig selv på, er mentale øvelser. De mentale øvelser inkluderer både skriveøvelser og visualisering. Skriv alle de ting ned som gør dig usikker omkring opvarmningen til stævner. Vær gerne specifik og præcis. Dette kan godt være en ubehageligt at skulle igennem, men når du har en god liste, kan du tage hver ting og kigge på en strategi for den. Rådfør dig eventuelt med din træner.

Derudover kan du også visualisere. Man kan visualisere alle steder, men det kræver øvelse. De første par uger vil det muligvis være svært, men øvelse gør mester.
At visualisere er når man i sit hoved skaber billeder i hovedet af hvad der kan ske, og hvad man vil have der skal ske. Tillad dig selv at føle din nervøsitetsfølelse, da det er det du kommer til at deale med ude til stævnerne. Målet er, at visualisere dig selv håndtere disse følelser succesfuldt, have en god opvarmning som så ender ud i en god tur på selve banen. Visualiser både din træning hjemme og dine stævnedage. Hvis du øver dig dagligt i nogle uger, bliver det nemmere og nemmere for dig.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce