Annonce

Ridebanerobot: Helgstrand Dressage investerer i ny teknologi

Bruger du meget tid på at vedligeholde din ridebane? Ender den nogen gange med at blive en smule forsømt, fordi du faktisk ikke helt orker at gå i krig med harven? Så er der måske håb forude. Helgstrand Dressage har netop indgået et samarbejde med X-Drive Robot ApS. En virksomhed der er langt i udviklingen af en automatiseret ridebanerobot.

Annonce

Teknologien er allerede langt fremme

Allerede i sommeren 2021 regner Helgstrand Dressage med, at en prototyper af robotten er klar til at udføre sine første tests, og i slutningen af 2021 skal lanceringen af produktet gerne gå i gang.

“Der bliver brugt rigtig mange arbejdstimer på at klargøre ridebanerne, så vores heste har de mest optimale forhold at arbejde på,” siger Andreas Helgstrand og fortsætter:

“Vi er blevet introduceret til et virksomhedsprojekt, som er grundigt gennemarbejdet – det involverer udviklingen af en automatiseret robot, som kan klargøre ridebaner. Vi ser et stort potientiale på det her område. Derfor har vi besluttet at investere i det.”

Læs også: “Der er en helt særlig passion i hesteverdenen”

Sådan fungerer den

Robotten kører på strøm og skulle være i stand til at køre på egen hånd lige som en automatisk græsslåmaskine. Den vil være i stand til at oplade sig selv, og med sensorer kan den køre uden om eksempelvis hegn, fortæller Andreas Helgstrand. På den måde kan robotten både bruges på dressurbaner og springbaner.

Annonce

Meget at hente

Hovedformålet med robotten er at være tidsbesparende og mindske udgifterne til traktorer, benzin og lignende, der i dag benyttes til at klargøre ridebaner. Med robotten behøver man altså ikke føle et konstant tidspres – den arbejder på egen hånd og på alle tider af døgnet. Med over 33.000 ridebaner bare i Europa, forklarer Andreas Helgstrand, at de ser et stort potentiale i den nye teknologi.

Læs også: Andreas Helgstrand: “Jeg støtter kollegaer, der ønsker at ride med hat”.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce