Riders Cup takker af for denne gang

Med to weekender i træk, som har stået på masser af god springning, takker Riders Cup af for udendørs sæsonen. I den første weekend var det landsstævne og DM for hold der stod for skud, og her endte Sydjysk Horseshow Sportsrideklub med sejren. Capa City Showjumping center indtog både anden- og tredje pladsen med deres to hold. Vi ønsker de tre hold stort tillykke med de flotte placeringer.

Fra torsdag den 3. august gik det løs igen, efter at ryttere og heste var indlogeret på det smukke sted i Herlufmagle om onsdagen. Stævnet var et internationalt CSI-stævne, hvor klasserne spredte sig fra CSI** og CSI* til CSIHY*, som var youngster-klasser for heste på fem, seks og syv år.

Torsdag var første rigtige stævnedag, hvor der blev afviklet klasser. Dagen stod på en kombination af en Small Tour på 110cm., som var stævnets første klasse. Herefter blev der redet Youngster-klasse, samt Medium Tour, mens eftermiddagens Big Tour-klasse måtte aflyses halvvejs igennem de 37 startere, og færdiggøres fredag, på grund af den voldsomme mængde regn, som gjorde det umuligt for rytterne at ride sikkert rundt på banen.

Fredag måtte rytterne lidt tidligere op, for at færdiggøre torsdagens Big Tour på 140 cm, som blev vundet af Shane Carey fra Irland. Efterfølgende var det tid til endnu en Big Tour, som denne gang var en 130 cm. klasse. Klassens vinder var den svenske Jörgen Larsson. Herefter blev det tid til endnu en Youngster-klasse, som blev vundet af Magnus Jacobson. Den sidste klasse var en Medium Tour på 135cm. Der var kamp til stregen, men med en imponerende hurtig tid på 53.29 sekunder, endte på hollandske rytter Maureen Bonder med sejren. Om aftenen blev det tid til årets rytterfest, som var et brag af en fest.

Ud over de mange klasser til stævnet, var der også en masse for tilskuerne at deltage i under hele stævnet. De yngste tilskuere kunne blandt andet deltage i tegnekonkurrencer, lege i legeområdet, eller få en tur rundt på matriklen på hesteryg.

Lørdag var stævnets største dag, hvor der allerede fra morgenstunden var gang i den på Danmarks smukkeste springbane. Dagen stod på to Big Tour-klasser og en Small Tour. Her blev Jörgen Larsson vinderen i Small Touren, mens Sara Grandqvist tog sejren i Big Tour-klassen på 135cm.
Da vinderen skulle findes i dagens anden Big Tour-klasse blev det til en sejr for Bruce Goodin.

Det var dog eftermiddagens og aftenens klasser der fik folk ud på spidsen af stolene. Først skulle finalen i Youngster-klassen findes, og her blev det den svenske Magnus Jacobson og den 6-årige hest Lacroix, som vandt.

Efterfølgende blev det tid til den store Six Bar-konkurrence, alt imens Brasserie RIC inviterede på storslået grillaften med lækker grillmenu. Her kunne deltagerne sidde i det store panorama-telt og se konkurrencen på banen. Vinderen blev den tyske Christoph Lanske.

Søndag var lig med finaledag, hvor morgenen startede ud med finale i CSI* Small Touren. Her vandt Kit Pedersen med Moellgaards Comtesse. Herefter blev det tid til CSI* Big Tour-finale på 140cm., og her endte den svenske Robin Ingvarsson med titlen som vinder. Da det blev tid til stævnets store Grand Prix klasse, viste Christoph Lanske endnu engang hvad han var lavet af, da han og Cobolt 8 endnu engang kunne kalde sig vinder til stævnet på Riders Cup.

Stævnets allersidste klasse var en CSI** Medium Tour-finale, hvor vinderen blev den irske Adrian Cronin med hesten Hard To Beat G.

Kunne ikke lade sig gøre uden sponsorer og et godt team

Med de to vellykkede stævner, er der ikke andet for, end at se tilbage på de gode minder med et stort smil på læben, og det er hvad teamet bag Riders Cup gør. På trods af at vejret indimellem gav lidt udfordringer, har der været god stemning, glade ryttere og velfornøjede tilskuere alle dage. Alt dette kunne ikke være klaret uden Riders Cup teamet, som skal have en stor tak for hjælpen. Uden deres enorme indsats, ville sådanne arrangementer ikke kunne finde sted.

”Vi er virkelig taknemmelige. Taknemmelige over for alle dem der havde lyst til at overvære stævnerne sammen med os på sidelinjen, til rytterne som er kommet fra nær og fjern for at deltage på banen, og så i særdeleshed til alle vores sponsorer, som har været med til at gøre stævnerne til en kæmpe succes. Sidst men ikke mindst, så vil jeg takke vores fantastiske Riders Cup team, som har løftet opgaven til UG. Et kæmpe tak skal lyde til dem alle,” fortæller Glen Nielsen.

Blandt sponsorerne til det internationale stævne på Riders Cup er blandt andet hovedsponsorerne: EquiFirst, Mærk Næstved, Sørup Herregaard og Aveve.

Ydermere sponserede Absolute Horses, BeeWeb, Cool Sport, Flipsu, Head, Hesteklinik Linus Carmiz, LovelyMine.dk, MySelfie.dk, Nordvest Box, Riders Club, Riders Cup, Royal Unibrew, SparNord, Stutteri Ask og Winefriends også stævnet.

Læs mere om Riders Cup HER.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce