Rideskolen der gør en forskel

Den paraolympiske dressurstjerne, Natascha Baker, har nået toppen inden for hendes sport. Ved de sidste to paraolympiske lege, i henholdsvis London og Rio de Janeiro, har hun nemlig taget ikke mindre end frem guldmedaljer med hjem.

Hun besøgte Penniwells Riding School, der er en rideskole, hvis mål er at give handicappede muligheden for at ride.

På trods af hendes store succes har 28-årige Natascha aldrig glemt sine rødder. “At komme tilbage til en RDA (The Riding for the Disabled Association) bringer en masse minder frem. Alle er så passionerede omkring hestene og ponyerne og omkring det at ride” siger Natascha. Den 28-årige rytter tror på at heste kan have en meget stor betydning i forhold til at forme unge menneskers liv.

Det er meget vigtigt at have rideskoler som Penniwells. Det giver handicappede børn muligheden for at komme ud og opleve nye ting, udvikle sig på det personlige plan og samtidig tilegne sig nye evner.”. 

Godt for kroppen
Ridningen er god for at udvikle elevernes balance, koordination og koncentration. Hestenes bevægelsesmønster gør børnenes muskler afslappede, samtidig med de træner deres core. Derudover kan det bånd de skaber med hestene og ponyerne fungere som noget terapeutisk.

En af de yngste ryttere hos Penniwells er Reuben. Hans første gang på rideskolen var, da han var seks år gammel. Han forklarer hvordan rideskolen har hjulpet ham til at tackle de udfordringer man kan møde, når man lider af spastisk lammelse.
Det jeg elsker mest ved lektionerne er nok at klargøre hestene,” siger Reuben.

One of the young students at Penniwells is Reuben, who first visited as a six-year-old. He explains how the riding centre has helped him to overcome the challenges presented by suffering with cerebral palsy.

My favourite part of lessons would probably be just waking the horse up and taking the horse around,Reuben says.

I det sidste årti har Natascha nået toppen af verden. Hun håber, at hendes historie kan være med til at inspirere andre unge mennesker.
Ridning har givet mig en følelse af frihed. Når jeg sidder på hesten er jeg i stand til at gøre ting som ikke-handicappede mennesker kan. Det er vigtigt for mig at komme her på rideskolen, møde børnene og vise dem mine medaljer. Jeg kan vise dem, at jeg rent faktisk gjorde det, og at de selv kan gøre det samme.”

Natasha has reached the top of the world in the last decade, and hopes that her story can act as an inspiration for other young people.

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce