Ridning på stubmark: Husker du at spørge om lov?

Lad os være ærlige, der findes næsten ikke noget federe end at tage en ordnetlig sprinter ud over alle stubmarkerne i denne tid lige efter høst. Men må man egentlig godt ride afsted ud over landmandens marker, uden at spørge om lov?

Vi har alliereret os med reglerne på Miljøstyrelsens hjemmeside, for a finde ud af, hvad man som rytter faktisk må, når det kommer til ridning på stubmarker. på hjemmesiden står der:

På veje og stier i det åbne land (…) hvis vejen er egnet til ridning, og hvis der ikke er skiltet mod denne færdsel. Det er ikke tilladt at ride på udyrkede arealer, på stubmarker eller marker, som ligger brak, medmindre man har ejerens tilladelse.

Med andre ord skal du altså huske at spørge landmanden om lov, inden du sætter kurs mod den nærmeste stubmark og nyder en god galop ud over stepperne.

Samme regler gælder også i private skove, hvor man ligeledes enten skal have et skovkort eller ejerens tilladelse til at færdes på arealet.

Hvad hvis der var en hest i din have?

Det kan umiddelbart være svært at forstå, at det kan genere nogen, at man rider på en stubmark, men marken er privat, og du ville højst sandsynligt også blive knotten, hvis en hest trampede rundt i din have. Du kan som udgangspunkt heller ikke vide dig sikker på landmandens arbejde og hans planer for marken, og du risikerer derfor at ødelægge mulig dyrkning af afgrøder.

Hvis du gerne vil ride på en stubmark

Det eneste og bedste råd, vi kan give dig, er, at spørge landmanden om lov! Selvom det er fristende at tage en tur ud over det åbne land, så skal man altid spørge først. De fleste landmænd er søde og har ikke noget imod det, men får du et nej, så er det bedst at respektere dette, og huske på, at der kan være mange grunde til, at ridning ikke er tillad på netop dette stykke jord. Som sagt ved du ikke, hvilke planer der er for marken, og din færden på den, kan ødelægge ejerens fremtidige arbejde.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce