Rodrigo Pessoa ny landstræner for Irland

Med stor glæde kan Horse Sport Ireland, som udgør bestyrelsen for hestesport i Irland, meddele, at Rodrigo Pessoa fra Brasilien er udnævnt til Senior High Performance Director, der også omfatter rollen som holdleder og landstræner for det irske spring landshold.

Rodrigo Pessoa er en af tidens mest succesfulde springryttere som vinder af både olympiske og World Cup mesterskaber såvel som verdensmesterskaber. Han har tre olympiske medaljer – en af guld og to af bronze – og han har vundet World Cup finalen tre år i træk fra 1998 til 2000 med hingsten Baloubet Du Rouet. Den stjernebestrøede karriere indbefatter mere end 70 Grand Prix sejre på højeste niveau, to guld og to sølv medaljer ved de panamerikanske lege og deltagelse i utallige Nation Cups for Brasilien.

41-årige Rodrigo er søn af Nelson Pessoa – en legende inden for ridebanespringning – og både Rodrigo og hans far har haft stærke bånd til irsk ridebanespringning gennem deres berømmelige liv. Nelson Pessoa opnåede succes på verdensplan på en række irske sportsheste, herunder vallakken Special Envoy (ISH) som Nelson endte på andenpladsen med i 1991 ved World Cup finalen i Göteborg i Sverige. Rodrigo Pessoa overtog Special Envoy fra sin far, og ekvipagen blev senere noteret for at slutte blandt de ti bedste ved olympiaden i Barcelona i 1992.

I 2014 blev Rodrigo Pessoa, der taler engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk og spansk, valgt til rytterrepræsentant ved FEI’s springudvalg. Rodrigo er tidligere formand for International Jumping Riders Club (IJRC). IJRC blev dannet i 1977 af en gruppe på 25 internationale ryttere som bl.a. bestod af David Broome, Raimondo D’Inzeo, Paul Schockemöhle og Rodrigos far Nelson Pessoa. Formålet med IJRC er bl.a. at fremme ridebanespringning, sportsånden og fair play, støtte til nationale og internationale organisationer og internationale arrangører af ridebanespringning og at fremføre rytternes synspunkter med hensyn til regler og ændringer af disse for de forskellige udvalg, der sætter reglerne på verdensplan. Rodrigo Pessoa har også været både coach og træner for mange af de fremmeste professionelle ryttere i hele verden. Og i 2012 blev Rodrigo Pessoa valgt som Brasiliens flagbærer ved de olympiske lege i London.

Rodrigo Pessoa kendes for fair play

Rodrigo Pessoa modtog i 2010 Pierre de Coubertin World Fair Play diplomet for sit storsind og fair play gennem World Championship Final Four ved verdensmesterskaberne. Han konkurrerede for individuelt guld i finalen for de fire bedste, hvor de deltagende ryttere rider hinandens heste, og han rådgav en af de øvrige deltagere om, hvordan var bedst at ride Rebozza, Rodrigos hest. Dette overskud midt i konkurrencen blev værdsat af såvel tilskuerne i Kentucky og som blandt tilhængere af ridebanespringningen i hele verden.

Rodrigo Pessoa siger om sin udnævnelse: ”Jeg ser frem til at arbejde med en meget talentfuld gruppe af ryttere og heste. I slutningen af august er der europæiske mesterskaber i Sverige, hvor vi gerne skulle stille med et stærkt hold, som er parat til at kæmpe om topplaceringer. Og jeg vil gerne takke Horse Sport Ireland for at give mig denne mulighed og håber naturligvis på fælles succes.”

Som irsk Show Jumping Senior High Performance Director vil Rodrigo Pessoa koncentrere sig om at udarbejde en plan for 2017 frem til 2020 og om mål for deltagelsen i de olympiske lege i 2020 i Tokyo. Han vil være ansvarlig for at planlægning, overvågning, udvælgelse og gennemførelse af internationale konkurrencer på europæisk, olympisk og verdens niveau.

Gerry Mullins, formand for HSI Senior Show Jumping High Performance Committee udtaler: ”På vegne af HSI Senior Show Jumping High Performance Committee glæder jeg mig over udnævnelsen af Rodrigo Pessoa, og jeg er sikker på, at det lover vel for det irske springhold i vort forsøg på at kvalificere os til de olympiske lege i 2020 i Tokyo.”

Den konstituerede formand for Horse Sport Ireland James Kennedy siger: ”Jeg ønsker Rodrigo al mulig held og lykke i den nye position, og vi ser frem til et nyt kapitel for irsk ridebanespringning med et fælles mål om at opnå medaljer.”

Kilde: Noellefloyd.com

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce