Annonce

Sand, jord og loppefrøskaller

Kalenderen siger forår og inden længe begynder græsset virkelig at gro. Men lige nu går mange heste på jordfolde og nedbidte græsfolde. De søger efter de små spirer, som de glædeligt kaster sig over, selvom det umuligt at undgå, at de følger sand og jord med indenbords. De små sand -og jordpartikler ophobes i tarmen og forårsager problemer i hestens fordøjelsessystem, som vi meget gerne vil undgå.


Stråfoder i rigelige mængder på folden, løftet over jorden, kan hjælpe med forebyggelse. Men hestene elsker de små saftige spirer, og derfor kan det være en god ide at forebygge sandophobning med loppefrøskaller i perioder.

Loppefrøskaller danner en for gelé når det møder væske i hestens tarm, og denne gelé indkapsler sandkornene og trækker dem med ud sammen med afføringen. 

Men skal det så være rene loppefrøskaller i pulver, dem i små piller, med eller uden smag? Det vigtigste er faktisk bare, at hesten vil æde dem. Loppefrøskaller i ren pulveriseret form kan være svære at få hesten til at æde, særligt fordi de begynder at blive til gelé i munden på hesten, og den konsistens bryder sig om. Derfor kan det være en fordel at vælge en udgave i pilleform, evt. med smag. Der fås mange udgaver, en del er tilsat andre fordøjelsesfremmende ingredienser også, fx. Urtefarms Psyllium Husk er loppefrøskaller i pilleform med fermenterede Quinoa, gærkulturen levucell, fordøjelsesfremmende urter, og bedst af alt, tørrede æbler, som giver en god smag, som langt de fleste heste elsker. Så her får du velsmagende loppefrøskaller i pilleform, tilsat ekstra godter til fordøjelsen. 

Doseringen og kurens længde afhænger af hvor meget sand og jord hesten indtager, og om hesten allerede har ophobning i tarmen. Er sidstnævnte tilfældet, kan det være en god ide at konsultere dyrlægen omkring de nødvendige mængder.

Du kan læse mere mere om de forskellige produkter på disse link fra rolfsminde-foder

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce