Royale og topatleter samles i Slovakiet

Det er ny rekord, når hele 46 nationer stiller op til verdensmesterskaberne i distance, som løber af stablen i Slovakiet i dag.

Atleterne er allerede klar
Flere af de største navne inden for distance melder allerede klar til start i Slovakiets Samorin Equestrian Centre – som er opført og ført ud i livet businessman Mario Hoffmann. Hele 136 heste og ryttere, skal ud på den 160 kilometer lange rute, som strækker sig over tre runder. En runde på 40, 35 og 35 km., som går over græsmarker igennem skove, forbi floden Danube og langs hovedstaden Bratislave ved foden af den lille bjergkæde Little Carpathians.

Blot 14 år og klar til en toppræstation
Den yngste deltager ved dette års VM, er den blot 14-årige Pilar Saravia fra Uruguay. I øjeblikket er den unge rytter listet som nummer tre i verden med nogle imponerende sejre bag sig. Blandt andet har hun vundet to ruter på 160 km i henholdsvis Uruguay og Buenos Aires hen over sommeren. Fra ryggen af hendes grå hoppe vil Pilar vifte med flaget for de syv latinamerikanske lande, der stiller op til VM i Slovakiet – og med de flotte vinderridt hun har præsteret på det sidste – ligger hun godt i svinget til medaljerækkerne.

Royal deltagelse fra Dubai
De arabiske emirater vandt teamguld samt tre individuelle medaljer ved VM i Euston Park, England, i 2012. Landet med de stærke traditioner for distanceridning repræsenteres i år af HKH Sheikh Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum, kronprins af Dubai. Han vandt senest individuelt guld i 2014 i Normandiet, Frankrig. Spaniens ukronede distance-dronning, Maria Alvarez Ponton, viser også gode takter her forud for VM – hun er mest kendt for at vinde Alltech FEI World Equestrian Games 2012 – blot syv uger efter at have født sin første datter Maria. Med den benhårde sejr i hus var hun den første distance-atlet, som både havde EM og VM-titlen på samme tid.

Vi har verdens bedste distanceryttere samlet til Longines FEI Verdensmesterskaber på lørdag. Verdensranglistens bedste konkurrerer kun på dette niveau hvert andet år til enten VM eller til World Equestrian Games,” siger Manuel Bandeira de Mello, FEI Endurance director.

Kilde: FEI

 

 

 

 

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce