Ryttertræning: Strækøvelser

Når man rider, bruger man hele kroppen som muskler. Det er derfor en fordel at være stærk og have kontrol over sin krop – og det kræver ryttertræning. Vi har givet dig styrkeøvelser til din core, dine nedre mavemuskler og din overkrop. Her skal vi forsøge at gøre din krop mere fleksibel med en række strækøvelser.

Bemærk
Nogle af øvelserne findes i forskellige sværhedsgrader, så du kan vælge den, der er mest passende til dig og din styrke. Du bør desuden altid varme op inden dine styrkeøvelser, og hvis du kæmper med en skade, bør du søge professionel hjælp til din træning.
Annonce

Du skal bruge

  • Et blødt underlag.
  • En pude.
  • En motionsbold.

Øvelse 1: Skulderstræk

Ved denne øvelse skal du ned på alle fire med knæ og hænder i gulvet. Her skal du så krumme ryggen som en kat og mærke spændet mellem skuldrene. Øvelsen har fokus på musklerne i den øverste del af ryggen og mellem skuldrene. Styrken i de muskler skulle meget gerne have en positiv indvirkning på din opstilling.

Øvelse 2: Øvre rygstræk

Du skal stadig være på alle fire men pege din bagdel bagud. Armene skal starte med at være strakte foran dig med håndfladerne i jorden, men så skal din ene arm bøjes, ind under hovedet og hen mod den anden arm.

Annonce

Øvelse 3: Mavestræk

I denne øvelse skal du ligge, som skulle du lave en mavebøjning. Du har dog en pude liggende på jorden, som du skal bukke ryggen ind over. Du strækker dig bagud og bøjer ryggen over puden. Når du skal op gør du som lavede du en mavebøjning.

Øvelse 4: Lårstræk

Her skal du lave lunges og variationer af den efterhånden klassiske øvelse.

Sværdhedsgrad 1: Her skal du lave en klassisk lunge. Det ene ben skal frem, og det andet ben skal bagud. Hold ryggen strakt og gå fremad. Dine knæ skal næsten helt ned og ramme jorden, så du tager nogle dybe skridt.

Sværhedsgrad 2: Her hæver du knæet fra jorden, sætter din ene arm i jorden og lader den anden strække sig op i luften. Dit blik skal følge din hævede arm, så du roterer i overkroppen.

Sværhedsgrad 3: Stå som skulle du lave en lunge, men lad dit bagudstrakte ben have knæet i jorden. Læggen skal støtte på en motionsbold. Bøj det forudstrakte ben op og ned og stræk skiftevis armene op i luften.

Øvelse 5: Nedre rygstræk

Femte øvelse fokuserer på at strække musklerne i den nederste del af ryggen.

Sværhedsgrad 1: Du skal her ligge på ryggen og trække knæene helt op til maven og holde om dem, så du mærker strækket. Når du gør det, slipper du med din ene arm og l.gger den strakt ud til siden, mens du roterer din krop den modsatte vej end den arm, du har strukket ud.

Sværhedsgrad 2: Gør ligesom ved sværhedsgrad 1, men træk kun det ene ben op og hold om det. Det andet ben skal være strukket og hævet cirka fem centimeter over jorden. Endnu engang har du den ene arm strukket ud, og roterer din krop modsatte vej end den arm, du har strukket ud.

Sværhedsgrad 3: Gør ligesom ved sværhedsgrad 2, men byt rundt, så det er det modsatte ben, du trækker op og holder om. Udvid eventuelt øvelsen ved at holde strækket i længere tid.

Annonce

Kilde: Horse & Hound.

Artiklen er oprindeligt bragt i i maj 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce