Spændende torsdag ved Equitour

Solen bager ned over den imponerende stævneplads Equitour Aalborg, og Dannebrog vajer over pladsen som tegn på danske sejre. Under mottoet: Youth meets experience har der igen i dag været afviklet flere konkurrencer for de unge dressurryttere, og de har kvitteret med flotte ridt på det store dressurstadion.

Danske springheste i topform
Der har været stor aktivitet på både spring- og dressurstadion i dag under Equitour Aalborg sponsored by ECCO. På springbanen er der afviklet fire klasser afsluttende med kvalifikationen til søndagens Grand Prix. Kingsland CSIO3* kvalifikationen med 79 startende ryttere. De danske ryttere viste fin form, og landstræner Bo K. Møller bemærkede efter dagens to store klasser, at de danske heste, ser ud til at være i topform frem mod lørdagens Titan Containers A/S Nations Cup – holdkonkurrence med deltagere fra 13 nationer.

Dagen startede tidligt på springbanen, da første rytter red gennem start kl. 7 i Krafft CSI1* berider Kristian Skovrider var et mulehår fra sejren med Zocker, han blev henvist til andenpladsen af den svenske rytter Malin Parmler. Hele 15 ryttere af de 24 placerede var danske.

I Dansk Ride Forbund CSI1* var det også en dansk berider, Christian Petersen, som var SÅ tæt på sejren. Han og Zahr Alfarvad Z blev henvist til andenpladsen af en lynhurtig irsk rytter. Igen i denne klasse var der 15 danske ryttere blandt de 22 placerede.

I Ridehesten CSIO3* 140 cm med 119 deltagere blev det til Sydafrikansk sejr til Alexa Stais og Concuela – bedste dansker blev Mathias Nørheden Johansen/Can Cun, der kommer fra Nordjylland, men nu har redet i en salgsstald i Tyskland de seneste 2 år.

Dressur på to baner
På Röwer & Rüb dressurstadion har der igen i dag været redet på to baner. I alt ni klasser, heraf de otte for unge ryttere, blev afviklet i dagens løb. Rytterne har svedt under de sorte ridejakker på dressurbanen, men det har ikke forhindret dem i at lave flotte resultater.

Her til formiddag, i Nathalie Horse Care CDIY for ungryttere, blev det til dansk sejr til Malene Aborg/Quantico Nexen med Sandra Aagaard Hyrm og Amalie Aasted Albæk på de næste pladser, altså total dansk dominans fra morgenstunden, også på konkurrencernes anden dag.

I Zibra Sport CDI U25 var der igen særdeles tæt kamp om sejren. Onsdag vandt det svenske stortalent Marina Mattsson, men i dag var rollerne byttet om, da Victoria Vallentin sikrede sig sejren på Ludwig der Sonnenkoenig. Victoria rider professionelt hos Helgstrand Dressage, og hun har haft succes i ungdomsrækken, hvor hun flere gange har været en del de hjemlige landshold.

Helgstrand Denmarks klasse for ungryttere bar i dag præg af stor dommeruenighed. Vinderen blev svenske Ebba Kjellberg, men vi kan dog glæde os over, at sejren kom i hus på den danskopdrættede Bøgegårdens Limbery e. Limbus (opdr. Stutteri Bøgegården i Bolderslev) hun opnåede 70,931% og det var lige netop nok til at sikre sejren foran danske Karoline Rohmann og DV-hoppen Noosa Melody, som hendes mormor har opdrættet. Karoline opnåede 70,588%, og hvor to dommere så hende som hhv. 1 og 2 satte den tredje dommer hende på 6. pladsen.

Helgstrand Dressage Intermediaire blev igen i dag en kamp mellem den hollandske toprytter Danielle Heijkoop/Daula og danske Marianne Yde Helgstrand med Super Mario. I går trak den hollandske rytter sig sejrrigt ud af den konkurrence. I dag havde Marianne igen en fin tur på Super Mario, men hun måtte igen tage til takke med andenpladsen godt et procentpoints efter hollænderen.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce